– Nytt bygg er det beste for beboere og ansatte

NYTT: - Vi mener det haster med å ta en beslutning om å bygge nytt og permanent bo- og rehabiliteringssenter, sier Une K. Selte, hovedtillitsvalgt og leder i Fagforbundet Hole.

NYTT: - Vi mener det haster med å ta en beslutning om å bygge nytt og permanent bo- og rehabiliteringssenter, sier Une K. Selte, hovedtillitsvalgt og leder i Fagforbundet Hole. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Hovedtillitsvalgt Une K. Selte tar til orde for bygging av nytt sykehjem i Hole i dette leserinnlegget.

DEL

LeserbrevBygging av FRE16 (Ringeriksbanen og E16) gjennom Hole kommune kommer til å medføre store endringer, og mange hensyn må tas. Ulike organisasjoner og brukergrupper forsøker så godt de kan å ivareta sine behov.

Som leder i Fagforbundet og hovedtillitsvalgt i kommunen, er jeg akkurat nå spesielt opptatt av å ivareta interessene til beboere og ansatte på Hole bo- og rehabiliteringssenter, ansatte og beboere på Sundjordet, Gamleveien 2b, bolig A og B.

Konsekvensene av byggingen er at det blir mye støy og støv i anleggsperioden. Usikkerheten er stor rundt det om beboere og ansatte blir ivaretatt på en forsvarlig måte. Er støyskjerm tilstrekkelig?

Hjemmesykepleien og kjøkkenet som lager mat til beboerne er også stasjonert her. I tillegg til beboerne er det cirka 250 ansatte som blir berørt og får endret arbeidshverdagen og reiseveien sin.

– Unødvendig

Det er unødvendig å utsette så mange mennesker for så store endringer for en begrenset periode. Derfor mener Fagforbundet Hole at det aller beste vil være en permanent flytting til ny tomt og nye lokaler. Kommunen har allerede funnet en passende tomt for å bygge nytt, men FRE16/staten holder igjen av økonomiske årsaker.

Hensynet til beboerne og pårørende er viktig, men jeg frykter også for de ansatte og at det gode pleie- og omsorgsmiljøet i kommunen ødelegges gjennom midlertidige løsninger.

Som tillitsvalgt er det min jobb å passe på at de ansatte får en best mulig arbeidshverdag. Når forholdene og framtida blir såpass usikker, er jeg bekymret for om de ansatte orker å stå i det, eller om de vil velge å jobbe i andre kommuner. I slike prosesser er det heller ikke uvanlig at sykefraværet øker.

HASTER: Une K. Selte mener at det haster med å ta en beslutning om sykehjemmet i Hole.

HASTER: Une K. Selte mener at det haster med å ta en beslutning om sykehjemmet i Hole. Foto:

– Må ikke bli ødelagt

Kommunen har gjennom mange år bygd opp den helse- og sosialfaglige kompetansen. Assistenter har fått tilbud om å ta fagbrev, og helsefagarbeidere og sykepleiere har fått tilbud om videreutdanning.

Nå frykter jeg for at det vi har bygd opp gjennom årene skal bli ødelagt på grunn av lite gjennomtenkte løsninger. Ansatte med kompetanse og med et høyt fagnivå har ikke problemer med å få seg jobb i nabokommunene.

Fagforbundet Hole mener at det haster å ta en beslutning om å bygge nytt og permanent bo- og rehabiliteringssenter, slik at det kan stå ferdig før anleggsarbeidet starter. FRE16/staten må bidra økonomisk, slik at det lar seg gjennomføre.

Une K. Selte
Hovedtillitsvalgt og leder i Fagforbundet Hole

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags