Morten Dåsnes (SV): Hole SV utfordrer de andre partiene: Hvor vil dere kutte?

Flyfoto over Steinsåsen.

Flyfoto over Steinsåsen. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

At Hole-økonomien er blitt trang er en kjent sak, men hvordan skal politikerne få det stødige bein igjen? Morten Dåsnes utfordrer de andre partiene i dette leserinnlegget.

DEL

LeserbrevHole kommune står foran store økonomiske utfordringer.

Regnskapet for 2014 viste et underskudd på nesten 40 millioner. I 2016 ligger det an til at kommunen må spare 20 millioner i forhold til 2015-budsjettet.

Alternativet til budsjettkutt er å øke kommunens inntekter.

Kommunens åpenbare inntektsmulighet er innføring av eiendomsskatt slik 355 av landets 428 kommuner allerede har gjort. SV er opptatt av å beholde og styrke tjenestetilbudet i kommunen. Vi er opptatt av å beholde dyktige ansatte i barnehage, skole og eldreomsorg.

Et enkelt valg: Ja til eiendomsskatt Et enkelt valg: Ja til eiendomsskattHole SV går inn for innføring av eiendomsskatt. Vi utfordrer andre partier til å tone flagg. Hvem vil støtte innføring av eiendomsskatt? Og hvis dere ikke vil innføre eiendomsskatt, hvor skal kuttenes tas?

Vi kan sikkert gjøre noe mer effektivt i kommunen, men å hevde at en kan spare 20 millioner uten at det merkes i barnehager, skoler og eldreomsorg er å holde velgerne for narr. Velgerne har krav på å få vite hvor partiene som går mot eiendomsskatt, vil kutte. Vi forventer klare svar før valget.

LES OGSÅ: Vik og Røyse skoler kan bli slått sammen

Velgerne har krav på å få vite hvor partiene som går mot eiendomsskatt, vil kutte.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags