Hanne Egidius Stuve: Skuffende at Hole-politikerne vil tillate vannscootere

Hole kommune tillater bruk av vannscooter. Det reagerer Hanne Stuve sterkt på.

Hole kommune tillater bruk av vannscooter. Det reagerer Hanne Stuve sterkt på. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Hanne Stuve tror politikerne stikker hodet i sanden for ikke å ta innover seg konsekvensene det kan få å tillate vannscootere.

DEL

LeserinnleggDet er med skuffelse jeg registrerer at politikerne i Hole kommune nå tillater bruk av vannscooter i Steinsfjorden. Og det er med forundring jeg leser lederartikkel i Ringerikes Blad hvor man synes det er positivt og støtter denne avgjørelsen.

Har man ingen motforestillinger, og ser man ikke hvilke problemer bruk av vannscooter kan føre med seg? På meg virker det som om man velger å stikke hodet i sanden og velger å ikke ta realiteter inn over seg.

Uansvarlig kjøring

Jeg må spørre: Hvor mange førere av vannscootere kjører ansvarlig? Dessverre har jeg til gode å se fornuftig bruk. Vannscootere appellerer nettopp til dem som liker fart, og jeg frykter at vi til sommeren vil se uansvarlig kjøring nær land og øyer i Steinsfjorden. Vi som ferdes på fjorden i små, saktegående båter eller som padler, vil føle større utrygghet når det blir tillatt med slike hurtiggående farkoster. I verste fall kan det skje alvorlige ulykker.

En annen negativ ting med vannscootere er støynivået. De bråker veldig mye. Støyen vil ødelegge for mange som tilbringer en fin sommerdag på fjorden. Og beboere i nærheten av Steinsfjorden og særlig de som bor i Nedre Steinsåsen, vil få enda en støykilde å forholde seg til.

Fuglelivet

Jeg er også bekymret for hva vannscooterkjøring vil ha å si for fuglelivet. I hekkesesongen er fuglene særlig sårbare for nærgående trafikk og støy fra farkoster. Hvis førere av vannscootere skal overholde regler om hvor det er tillatt å kjøre fort (500 m fra land), er det svært få områder i Steinsfjorden hvor det er lov til å kjøre. Tror man virkelig at førerne vil holde høy fart kun i disse områdene? Det tror jeg dessverre ikke.

Og hva med håndhevelse av regler for ferdsel på fjorden? Antall fartsovertredelser vil øke, og politiet vil få flere henvendelser fra publikum. Har politiet kapasitet til å håndtere dette? Har ikke politikerne tatt inn over seg hva slags konsekvenser vannscooterkjøring kan ha?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags