Føli og Dåsnes: Nei til konkurranseutsetting

Fagforeninger i Hole går imot konkurranseutsetting av renhold, det samme gjør Hole SV. Fra høyre tillitsvalgt for renholderne, Rune Løken, hovedtillitsvalgt for Fagforbundet, Une Selte og hovedtillitsvalgt for Utdanningsforbundet, Magnus Tranum.

Fagforeninger i Hole går imot konkurranseutsetting av renhold, det samme gjør Hole SV. Fra høyre tillitsvalgt for renholderne, Rune Løken, hovedtillitsvalgt for Fagforbundet, Une Selte og hovedtillitsvalgt for Utdanningsforbundet, Magnus Tranum. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

– Vi vil bygge kompetanse med egne ansatte i kommunen og mener det gir best rom for fleksibilitet, samhandling, effektiv ressursutnytting og nyskaping, skriver Beate Føli og Morten Dåsnees (Hole SV) i dette innlegget.

DEL

Leserinnlegg Hole SV vil stemme nei til konkurranseutsetting av renhold og vintervedlikehold av veier når saken kommer opp i kommunestyret mandag.

Flertallet i Hole kommune vedtok i budsjettbehandlinga før jul at det skulle vurderes såkalte strukturendringer i alle tjenesteområder, og at det skulle omfatte å konkurranseutsette flere områder. Hole SV stemte imot, og vi er fortsatt imot.

Ansatte i Hole kommune gjorde i 2016 en formidabel innsats med å opprettholde godt tjenestetilbud samtidig som det blei gjennomført store innsparinger.

Mener virkelig flertallspartiene at vi skal belønne dette med usikkerhet om jobb, lønn, pensjon og arbeidsvilkår for øvrig?

Konkurranseutsetting medfører sannsynligvis langt dårligere pensjonsvilkår for de ansatte. Vil dere virkelig at pengene skal gå til fortjeneste til private framfor til pensjon for noen av de som har de tyngste jobbene i kommunen?

Hole SV står for en arbeidsgiverpolitikk der vi bygger på tillit og samarbeid med ansatte. Vi lytter til synspunktene fra fagforeningene med Fagforbundet i spissen.

Vi vil bygge kompetanse med egne ansatte i kommunen og mener det gir best rom for fleksibilitet, samhandling, effektiv ressursutnytting og nyskaping.

LES OGSÅ: 30 renholdere kan miste jobbene

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.