Gå til sidens hovedinnhold

Frederik W. Skarstein (H): Bedre å tro på skatt enn på julenissen?

Artikkelen er over 4 år gammel

– I likhet med Føli og Dåsnes tror jeg, på Hole kommunes vegne, heller ikke på Julenissen. Men jeg mener vi er mer enn nok i stand til å håndtere en forsvarlig drift av kommunale tjenester uten eiendomsskatt, skriver Fredrik W. Skarstin i Hole Høyre.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

SVs Beate Føli og Morten Dåsnes spør i sitt innlegg om når flertallskonstellasjonen (H, Frp og KrF) i Hole skal ta de økonomiske realitetene inn over seg. SV tar til orde for økte kommunale utgifter og høyere eiendomsskatt.

Samtidig gjør de et forsøk på å harselere med panikkartede trekk for å rydde opp i gamle synder.

Jeg tør minne SV om at de eventuelle feil som er begått i tidlige perioder også er støttet av SV. Tidligere årsbudsjetter i Hole er støttet av SV etter at budsjettene har vært gjenstand for en viss dragkamp i kommunestyret.

Tydelig skille

Tiden med budsjetter støttet av alle partier i Hole er trolig over! Det åpenbarer seg et tydelig skille mellom hvordan SV, flertallskonstellasjonen og de andre partiene ønsker å løse den økonomiske situasjonen Hole har kommet i.

SVs svar på utfordringen er å øke utgiftene i kommunen og økte skattene, mens flertallskonstellasjonen vil ta ansvar ved å omstille kommunen til en ny virkelighet.

Eiendomsskatten skal benyttes til å gjenvinne det økonomiske handlingsrommet, underskuddet fra 2014 og 2015 skal betales ned.

Når dette er gjort bør eiendomsskatten fjernes, fordi Hole allerede har inntekter over landsgjennomsnittet. Hole kommune ligger godt over landsgjennomsnittet også på utgiftssiden, så hvorfor mener SV at det er så om å gjøre og øke utgiftene i Hole?

Ny hverdag

Skal vi tilpasse Hole til en ny hverdag må vi normalisere tjenestene. Det viser seg at det ikke er sunt for en kommune å bevilge langt under landsgjennomsnittet til enkelte områder, som for eksempel til kirken.

Eiendomsskatten i Hole er en helt unødvendig skatt som spesielt rammer de som sliter fra før.

Kirken i Hole er bokstavelig talt i ferd med å falle ned! Det er trolig heller ikke sunt og riktig å bevilge vesentlig over landsgjennomsnittet på andre områder.

Vårt ansvar er å gi innbyggerne i Hole er godt forutsigbart liv innenfor de rammene som er satt, samt være fremoverlent og rigget for vekst og for de utfordringer som måtte komme.

I likhet med Føli og Dåsnes tror jeg, på Hole kommunes vegne, heller ikke på Julenissen.

Men jeg mener vi er mer enn nok i stand til å håndtere en forsvarlig drift av kommunale tjenester uten eiendomsskatt. Eiendomsskatten i Hole er en helt unødvendig skatt som spesielt rammer de som sliter fra før.

LES OGSÅ: Føli og Dåsland: Bevilger til kirka og tror på julenissen

LES TIDLIGERE SAKER/INNLEGG:

Kommentarer til denne saken