Gå til sidens hovedinnhold

Øyvind A. Tandberg: Fortsatt eiendomsskatt i Hole?

Artikkelen er over 5 år gammel

Politikerne har nå skiftet argumentasjonen for eiendomsskatt. Fra å rydde opp i kommunens økonomi til å bruke skatten til nødvendige investeringer, skriver Øyvind A. Tandberg i dette innlegget.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Eiendomsskatten blir nok aldri avviklet på Ringerike, hva med Hole?

Det må uten tvil være konklusjonen etter at ordfører og varaordfører på Ringerike gikk ut i Ringerikes Blad 9. oktober og sa at man ikke ville trappe eiendomsskatten ned fordi Ringerike har store planer for investeringer i kommunen.

Dårlig nytt

Dette er selvsagt dårlig nytt for de som hadde sett frem til at man skulle se en nedtrapping av eiendomsskatten når kommunen fikk orden på økonomien og kommet seg ut av ROBEK listen.

For argumentasjon økning av eiendomsskatten og utvidelse av grunnlaget for hvem som skulle betale, var kommunens dårlige økonomi. Når økonomien var på plass skulle skatten trappes ned igjen.

Ingen overraskelse

Det som skjer nå bør egentlig ikke komme som noen stor overraskelse. Det skjer i mange kommuner.

Eiendomsskatten blir gjerne brukt til det formål som det var tiltenkt når den ble innført.

Etter en tid så endrer man argumentasjonen for innkreving av skatten. I de tilfeller så viser all erfaring at eiendomsskatten er kommet for å bli. Det er det som skjer på Ringerike nå.

Politikerne har nå skiftet argumentasjonen for eiendomsskatt. Fra å rydde opp i kommunens økonomi til å bruke skatten til nødvendige investeringer.

Trist for de som hadde håpet på en reduksjon i skatten, men det vil trolig aldri skje.

Politikerne har nå skiftet argumentasjonen for eiendomsskatt. Fra å rydde opp i kommunens økonomi til å bruke skatten til nødvendige investeringer.

Hva med Hole

I Hole har eiendomsskatten bare virket i ett år, men politikerne har lagt all sin prestisje og troverdighet i å fjerne eiendomsskatten innen 2019.

Klarer de det så bør politikerne få en velfortjent ros. Presset vil uansett komme for å opprettholde denne lukrative inntektskilden til å finansiere nye gode formål i kommunen.

Om politikerne klarer å holde sine løfter får man neppe svar på før i 2019. Et svar som vil bli fulgt med stor spenning av oss og ikke minst innbyggerne i Hole kommune.

LES OGSÅ: 136 har klagd på skatten i Hole

BUDSJETT 2017 I HOLE: Avgiftskutt og økt SFO-pris i Hole

LES OGSÅ:

Kommentarer til denne saken