Finn Løken: Nye avgifter for bygda nordøst i Hole

Artikkelen er over 4 år gammel

Om kapasiteten i den nye avløpsledningen fra Sonerud til Stein er for dårlig, må noen finne seg en ny jobb, skriver Finn Løken i dette

DEL

LeserbrevDet skulle være så fint og flott å sanere Åsa-området, bygge nytt avløpsanlegg for bygda nord øst i Hole kommune.

Fire nye anlegg ble bygget, såkalt kur-anlegg (kloakk uten rør). Undertegnede var den gang med i arbeidsgruppa som skulle velge type anlegg.

Tidlig gjorde vi i brevform, alternativ løsning for å sannere området Åsa, føre avløpsvann til Hole renseanlegg, men ble ikke hørt. Den gamle, tørre avløpsledningen til Monserud lå langs hele Steinssletta.

Den kunne brukes ved å trekke en ny avløpsledning igjennom. Å trekke en ny ledning i den gamle kunne driftsavdelingen Va på Helgelandsmoen utføre. Den erfaringen hadde de.

Kur-anlegg er nå historie, 10 år var det i drift, men fremdeles betaler abonnentene i Hole kostnadene i form av avgifter på vann og avløp.

Det VA-avdelingen Helgelandsmoen i Hole foreslo er nå blitt aktuelt. Det har blitt lagt ned en ny avløpsledning fra Sonerud til Stein. Nye kostnader i form av avgifter kommer. Jeg skjønner ikke at Hole kommune kunne gått for denne løsningen med en gang og forkastet kur-anlegg.

I skrivende stund er dette arbeidet i gang og avløpsvannet skal nå føres til Hole renseanlegg.

Så er jo spørsmålet om ny E 16 kommer over Helgelandsmoen der Hole renseanlegg ligger? Blir det aktuelt må renseanlegget muligens rives og da blir det vel en diskusjon om å bygge nytt eller føre avløpsvann til Monserud, som var aktuelt fram til 1987.

Jeg bare spør: Har den nye ledningen som er lagt fra Sonerud til Stein pumpestasjon, stor nok kapasitet til å videreføre avløpsvannet til Monserud? Er ikke det tatt hensyn til, må noen finne seg en ny jobb.

LES OGSÅ:

Finn Løken

Tidligere VA-ansatt i Hole kommune

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags