Unormalt høyt sykefravær i eldreomsorgen | Unni Carlsen (H)

Unni Carlsen, listekandidat for Høyre til kommunestyret, Ringerike

Unni Carlsen, listekandidat for Høyre til kommunestyret, Ringerike Foto:

Av
DEL

Valg 2019: DebattDet siste året er jeg blitt oppmerksom på det unormalt høye sykefraværet i helse og omsorgstjenesten. Sykefraværet har økt de siste årene. Og det øker også i 2019. Kommunene i Norge prøver å ha 7 prosent sykefravær som mål. Noen Kommuner har alarmerende 10 % og jobber i herdig med dette.

Når vi vet at i vår kommune ved å spare 1 %, sparer vi mange millioner kroner.
Jeg mener det er fullt mulig å finne ut hvor problemene er størst og få god profesjonell hjelp fra spesialister på området.

Enkelt sagt, det gjelder å øke arbeidsgleden og dermed minke sykefraværet. Det er mennesker i tøffe jobber, og jeg mener at når kompetente ansatte får bruke kunnskapene sine, vokser yrkesstoltheten og de strekker seg langt for å gjøre en god jobb. Med ledere som motiverer og lar de ansattes ønsker om å jobbe i de områder de ønsker, å få gjennomslag hjelper.

Lederne skal ha klare forventninger til, og respekt for den ansatte, og de ansatte må føle at de blir sett og hørt.
For å glede eldre må det glade ansatte til.

De ansatte må orke å være til stede både med kropp og sjel, tanker og følelser. Dette blir mer og mer viktig i tiden framover, det blir flere og flere eldre og menneskene blir eldre og eldre. Prioritet på motivasjon og utvikling av de ansatte er nøkkelen for å få til et minket sykefravær og gladere ansatte.
Det haster!


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags