Bør Ringerike kommune overta Tyristrand vannverk? | Tove Mette Pedersen

STRID: Tove Mette Pedersen mener Tyristrand vannverk må tas over av kommunen. Her fra et medlemsmøte tidligere i år.

STRID: Tove Mette Pedersen mener Tyristrand vannverk må tas over av kommunen. Her fra et medlemsmøte tidligere i år. Foto:

Av

– Jeg er usikker på om dagens løsning med lekmenn i styret er en riktig og forsvarlig løsning for folk på Tyristrand og Nakkerud, skriver Tove Mette Pedersen i dette innlegget.

DEL

MeningerTyristrand vannverk har vært drevet som et dugnadsprosjekt i mange år. Ære være alle personer i bygda vår som har lagt ned timer med frivillig innsats for å gi oss rent og godt drikkevann. Nå mener jeg tida er inne for å vurdere en annen løsning.

Mange har nok fått med seg striden om vannverket på Tyristrand som har pågått de siste månedene. Partene i konflikten har løftet fram argumenter for og mot vannmålere. Det sittende styret kastet inn håndkleet under årsmøtet i mai.

Nå er det nye hender ved roret – også disse gjør jobben på dugnad.

Jeg er bekymret for kursen framover, og er usikker på om dagens løsning med lekmenn i styret er en riktig og forsvarlig løsning for folk på Tyristrand og Nakkerud. Det stilles strenge krav til sikker levering av vann jf. folkehelseloven, matloven, drikkevannsforskriften og plan- og bygningsloven.

Er vi ikke bedre tjent med at viktige vannforsyningsspørsmål blir håndtert og behandlet av personer med profesjonell kompetanse innenfor fagområdet?

Jeg mener det. Det handler om forsvarlig drift av vannverket, folks helse – og det handler om respekt for vannet som en dyrebar ressurs.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags