Si ja når noen tilbyr å hjelpe!

Caroline Bjørkevik (24) fortalte om depresjon som følge av mobbing i fredagens avis. Det er en historie til ettertanke.

Caroline Bjørkevik (24) fortalte om depresjon som følge av mobbing i fredagens avis. Det er en historie til ettertanke. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Caroline Bjørkevik (24) åpner dører når hun forteller sin historie om psykisk uhelse.

DEL

LederMandag er verdensdagen for psykisk helse, med tema «fordi livet forandrer seg». Norges største opplysningskampanje for psykisk helse er en viktig bidragsyter til å skape åpenhet om et tema som fortsatt er tabubelagt.

Hønefoss-jenta Caroline Bjørkevik (24) ga sin historie her i avisen før helgen. Hun beskriver en tøff ungdomstid, med mobbing, utestengelse og diagnosen depresjon.

Ved å fortelle om seg selv er hun med og åpner dører for andre i tilsvarende situasjon.

Et viktig råd hun kommer med, er følgende: – Si ja når noen tilbyr å hjelpe!

«Hvordan har du det», sier vi gjerne når vi treffer kjente på gata eller i kjøpesenteret. «Jo takk, bare bra». Både spørsmål og svar kommer som programmerte fraser, og utgjør ofte bare en selvfølgelig høflighetskommunikasjon. Vi er liksom ikke forberedt på mer.

Både et mer inngående spørsmål, og et ærligere svar blir kanskje for omfattende, og ikke minst i overkant utleverende der i den travle handlegaten.

Men flere av oss burde ta sjansen; følge litt ekstra med på dem rundt oss. Spørre etter han eller hun som ikke er tilstede på festen eller idrettsarrangementet.

Ved å fortelle om seg selv er hun med og åpner dører for andre i tilsvarende situasjon.

Det å slite alene med tunge tanker, blir fort en ørkesløs vandring i mørke tuneller.

Vi vet det så godt, men likefullt er det vanskelig å dele egen fortvilelse. Og for alle rundt kan det være tungt å gå inn i situasjonen.

Derfor er Carolines poeng om å respondere på hjelpen som tilbys, så godt.

God hjelp kan være avgjørende for å komme videre. Den tilliten som skapes mellom to mennesker i en slik situasjon, er kanskje den beste plattformen å bygge en videre tilværelse på.

LES OGSÅ: Det er helt ok  (Kommentar)

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags