Omsorgsboliger kan ikke erstatte sykehjem | Olav Bjotveit

– IKKE RETT MÅTE Å SPARE PÅ: Vi vil ha en fullverdig eldreomsorg, koste hva det koste vil, skriver Olav Bjotveit.

– IKKE RETT MÅTE Å SPARE PÅ: Vi vil ha en fullverdig eldreomsorg, koste hva det koste vil, skriver Olav Bjotveit. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerLeder for Hovedutvalget for helse, omsorg og velferd, Runar Johansen (H), sier i et oppslag i Ringerikes Blad 19. mai at Heradsbygda omsorgssenter vil gi like god pleie som en sykehjemsplass.

Dette er ikke tilfelle. Grunnen er at bemanningen på omsorgsboliger er lavere enn på sykehjem. Datteren til Gunvor Ulven sier i samme oppslag at det ikke var god nok bemanning i Krokenveien omsorgsbolig til å ta seg av moren da hun ble sterkt pleietrengende. Dette skulle være god nok dokumentasjon på at omsorgsboliger ikke kan erstatte sykehjem.

Olav Bjotveit

Sju på venteliste

Det står sju på venteliste til sykehjemsplass i Ringerike kommune. Det er syv for mange, og er en klar dokumentasjon på at det bør bygges sykehjem i Heradsbygda.

Når eldrebølgen kommer for fullt om ti til femten år, vil behovet for sykehjemsplasser øke. Dette må kommunen ta høyde for.

Det forundrer meg også at kommunen ikke benytter seg av det statlige tilskuddet til bygging av sykehjem, som er 600.000 kroner- pr. sykehjemsplass, mens tilskuddet til bygging av omsorgsboliger er 400.000 kroner pr. plass.

Sparing må være grunnen

I og med at personalkostnadene i omsorgsboliger er lavere enn i sykehjem, må det være sparing som er grunnen til at politikerne har bestemt seg for å bygge omsorgssenter i Heradsbygda.

Dette er ikke rette måten å spare på. Vi vil ha en fullverdig eldreomsorg, koste hva det koste vil. Den generasjonen som har bygget landet fortjener det.

LES OGSÅ:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags