Gå til sidens hovedinnhold

Det blir ikke flere varme hender av å bygge flere kontorer | Arne Dahlen

Artikkelen er over 2 år gammel

Dager med befolkningsvekst, og den såkalte eldrebølgen, kommer. Da må korttidsavdelingen på Jors ligge der urørt og i beredskap, skriver Arne Dahlen i dette innlegget.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Eldrerådet skal behandle økonomiplan 2019–2022 og årsbudsjett 2019 i sitt møte den 3. desember hvor vi skal gi råd til kommunestyret. Derfor blir dette bare mine betraktninger.

Selvfølgelig er det forholdene ved Jevnaker omsorgs- og rehabiliteringssenter (Jors) som opptar meg mest, og er bekymret for. Slik som saken er lagt fram, er det vanskelig å si imot de fagansvarlige som sier at det er ledige plasser ved avdelingene, slik at korttidsplassene blir flyttet. Dette virker som en riktig løsning i dagens situasjon.

Men man må kunne stille spørsmål om hvordan denne situasjon har oppstått. Det er naturlig å tenke seg at kriteriene for å få en langtids- eller korttidsplass er skjerpet. Jeg vet at flere vil bli pleiet hjemme, men det er vel en begrensning her også.

LES OGSÅ: Het budsjettdebatt i Jevnaker: Nå skriver politikerne brev til innbyggerne 

Hva med den dagen behovet endrer seg? For den dagen kommer, med befolkningsveksten og den såkalte eldrebølgen. Da må korttidsavdelingen ligge der urørt og i beredskap, ikke bli ombygd til kontorer slik som mange andre pasientrom har
blitt de siste åra.

I tillegg til velferdsteknologi, som jeg hilser velkommen, trengs det flere «varme hender» i framtiden, heter det. Det blir ikke flere varme hender av å bygge flere kontorer og ansette flere kontorister (jeg vet ikke stillingstitlene). 

LES OGSÅ: Budsjettkuttet i Jevnaker: – Det skal veldig mye til for at vi godtar oppsigelser, sier tillitsvalgt 

Det er uheldig at kulturscenesaken bli satt opp mot nedskjæringene ved JORS i sosiale medier. Men når budsjettet for 2020 skal behandles tror jeg det blir vanskelig å forsvare bygging av en kulturscene hvis det er mangler i helse og eldreomsorgen.

På vegne av de eldre og pleietrengende er jeg bekymret for framtiden, og ser fram til budsjettbehandlingen i eldrerådet.

Les også

Het debatt da Jors plutselig ble tema i kveld: – Jeg er overrasket over ordførerens angrep på administrasjonen

Les også

Vil spare 3,5 helse-millioner: – Det er umulig å gjøre noe som monner uten å ta stillinger

Les også

Budsjettkuttet i Jevnaker: – Det skal veldig mye til for at vi godtar oppsigelser, sier tillitsvalgt

 

Kommentarer til denne saken