Kommunalsjefen gjør bare jobben sin

Kommunalsjef Christine Myhre Bråthen gjør den jobben hun skal gjøre når hun vurderer å legge ned sykehjemmene på Nes og Sokna, mener politikerne Anne Marit Lillestø og Helge Stiksrud.

Kommunalsjef Christine Myhre Bråthen gjør den jobben hun skal gjøre når hun vurderer å legge ned sykehjemmene på Nes og Sokna, mener politikerne Anne Marit Lillestø og Helge Stiksrud. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Christine Myhre Bråthen har den siste tiden vært utsatt for hard og til dels usaklig kritikk i sosiale medier.

Det er dessverre slik at kommunalsjefen må forholde seg til de budsjetter som blir lagt. Hun gjør bare jobben sin.

Det er snakk om å snu alle stener, og i denne sammenheng har kommunalsjefen gjort akkurat det.

Så er det opp til oss politikere å ta stilling til de ulike forslag som administrasjonen fremmer

Anne Marit Lillestø og Helge Stiksrud

Henholdsvis kommunestyrerepresentant for Venstre og medlem i hovedutvalg for helse og uavhengig representant i kommunestyre og formannskap

Ringerike Kommune har lenge hatt en anstrengt økonomi. Vi er ute av Robek, men kan fort havne inn igjen, uten stålkontroll på økonomien også i kommende år.

Det er flere ting som gjør at økonomien blir anstrengt, for vår kommune, og de fleste andre kommuner i Norge. Det har med skatteinngang å gjøre, men også med tilskudd fra staten. I tillegg kommer stadig nye pålegg fra storting og regjering. De siste, hvor man legger til grunn lærernorm og barnehagenorm (gode tiltak isolert sett), men det båndlegger kommunens inntekter, og gjør at det blir mindre igjen til andre oppgaver, blant annet helse og omsorg.

Vi er i tillegg pålagt fra Stortinget å legge til rette for økt tilflytting til Ringerike, i forbindelse med utbygging av vei og jernbane. Man kan selvsagt mene mye om dette, men saken er uansett at Ringerike trenger økte inntekter fremover, for å demme opp om en stadig eldre befolkning. Så får vi politikere forsøke å finne gode løsninger for alle, innenfor de rammer vi faktisk har.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags