Gå til sidens hovedinnhold

Ole Martin Solberg: Det handler om å være heldig

Artikkelen er over 4 år gammel

– Jeg innrømmer så gjerne: Jeg tilhører de som er heldige her i livet, skriver Ole Martin Solberg i ukens tankevekkende Lørdagstanker.

Lørdagstanker Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Forleden var jeg på løpetur med en herlig gjeng med positive folk. Formen var som vanlig ikke all verden. Turen gikk i pratetempo. Jeg overlot snakkinga til de andre.

– Vet du hva, sa en av mosjonistene. – Vi er utrulig heldige. Vi løper ikke fort, men vi har helse til å kunne drive med dette, sa han så treffende.

Jeg innrømmer så gjerne: Jeg tilhører de som er heldige her i livet. Jeg har en flott familie, jeg har fine venner, jeg har en interessant og utfordrende jobb, og massevis av hobbyer. Og ikke minst: Jeg har helse som spiller noenlunde på lag med meg.

Men, tro ikke at jeg er uten utfordringer. Det er bare å skru tiden 16 måneder tilbake.

En ufarlig gåtur endte med brudd i foten, beinet høyt hevet en periode, litt gåing, operasjon og et treukers smertehelvete. Likevel var ikke alt mørkt. Venstre bein og begge armer var intakte. I og med at jeg ikke kunne løpe eller gå på ski på lang tid, var det bare å starte oppussingsprosjektet i heimen. Da beinet var bra, var oppussingen avsluttet. Bra timet, må jeg si.

13 måneder etter at foten brakk skulle litt stål opereres ut. Oppkjøringen til dagkirurgien besto av masse trening slik at jeg med god samvittighet kunne ligge på sofaen i en drøy uke uten å gjøre annet enn å se noen gode serier og filmer på TV.

Så var det på'n igjen med trening. At jeg pådro meg et lyskebrokk – sannsynligvis som følge av noen tunge løft, var et lite skår i gleden, men null problem.

Operasjon og ett døgn på det lokal sykehuset var jo bare en opplevelse for livet.

Og nå er treningen i gang igjen. Dette handler virkelig om å være heldig.

Flere lørdagstanker av Solberg:

Kommentarer til denne saken