Kjære ringerikspatrioter!

Overskriften kan diskuteres, men det er det nye styret i HBKs ønsker at påstanden skal være mye nærmere sannheten i løpet av 2017-sesongen!

Vi vil gjerne fortelle deg hvorfor og hvordan.

Jeg har nå vært styreleder i HBK i tre uker. Vervet karakteriseres av enkelte - inkludert Ringerikes Blads redaktør - som en uriaspost.

Det er jeg dypt uenig i! For meg er det et privilegium. Dette ble krystallklart for meg onsdag for en uke siden. Da arrangerte vi kick-off for sesongen 2017 på AKA arena.

Jon Erik Nygaard

Stolt og ydmyk HBK-formann

 

Der møtte mer enn 70 engasjerte frivillige voksne. De er ledere og trenere for 41 lag, gutter og jenter i årsklasser fra 6 til 19 år! Det betyr at ca. 500 unge engasjeres i morsom og meningsfylt aktivitet hver eneste uke.

Det betyr at jeg har æren av å lede det som trolig er Ringerikes største kulturaktivitet!

Les også

Svenn Bagaasen: Jon Erik Nygaard et godt valg for Hønefoss Ballklubb

 

Stor bredde

Antallet barn og unge forteller om bredden i HBKs aktivitet. På toppen av pyramiden har vi to A-lag. Begge spiller i 2.divisjon. Kvinnelaget er i alt vesentlig rekruttert av lokale talenter, og herrelaget får stadig større lokal forankring.

At elitelagene lykkes, har stor betydning for interessen og engasjementet hos alle de yngre aktive. Jeg er heller ikke i tvil om at det ikke er noe som har betydd mer for å plassere Hønefoss i nasjonens bevissthet enn HBKS inntreden i de øverste divisjonene! Med all respekt for alt annet som skjer på Hønefoss - ingenting av dette når ut til så mange personer som når HBK eksempelvis slår Rosenborg i beste sendetid på TV. (Ja, det har selvsagt skjedd…)

Suksess øker stolthet

Jeg er overbevist om at sportslig suksess gjør noe med stoltheten til alle oss som bor her. Vi har mye å være stolte av her på Ringerike. Visjonene gir de fleste av oss stor fremtidstro!

Dette krever mye og godt planlagt arbeid. Det vil handle om god byplanlegging, smart boligbygging, god infrastruktur og fremtidsrettede fritidsaktiviteter. Det er ikke én faktor som vil stimulere fremtidig bolyst i regionen - det er mange. HBK og andre idrettslag i regionen spiller en betydelig rolle i prosessen med å utvikle et samfunn som blir mer attraktivt for flere.

 

Jeg tror selv de som ikke er spesielt opptatt av fotball, innser et det er en direkte sammenheng mellom en bys omdømme og toppidretten.

Hva ville Lillestrøm vært uten LSK, og hva ville Sogndal vært uten fotballklubben i bygda? Det har ikke vært forsket mye på dette, men jeg tror alle innser at positiv oppmerksomhet knyttet til idrettslige prestasjoner har en direkte sammenheng med den generelle samfunnsutviklingen.

Flere stolte øyeblikk

Jeg tror våre A-lag kommer til å gi oss flere stolte øyeblikk denne sesongen! Stoltheten blir enda sterkere og enda mer virkningsfull dersom flere ringerikinger føler et eierskap til klubben og det som skjer.

HBK er en medlemsstyrt organisasjon, men vi har alt for få medlemmer. Grunnene til det kan være mange. Jeg er ikke så opptatt av å analysere historien, men la oss se fremover.

Hver dag møter jeg folk i byen som vil snakke fotball. De har mange meninger og teorier, men har en ting til felles: De ønsker at HBK skal lykkes!

Dette sier meg at klubben har et stort uforløst potensiale. Meningsbrytning og engasjement vil ha en enda større verdi hvis flere ble «deleiere» i klubben gjennom et medlemskap.

Ære være rike onkler

Det snakkes mye om rike onkler i norsk fotball. Det være seg i Ålesund, Molde, Oslo og på Hønefoss. Vi er evig takknemlige for at rike onkler finnes. Uten dem hadde vi vært fattigere - på alle måter!

I HBKs er det likevel medlemmene som eier og styrer klubben. HBK-styret har mange tanker og planer om hvordan vi skal gjøre det mer attraktivt og spennende å bli medeier i HBK.

Vi starter med dette:

  • Vi introduserer et nytt medlemskap til 250 kr. Dette er et solidaritets-medlemsskap for dere som støtter og forstår betydningen av vår omfattende innsats for barn og unge!
  • Dagens medlemskap til 450 kroner vil gi deg adgang til våre hjemmekamper til kun kr 75! Dette er et direkte svar på at det skal være rimeligere å se fotball på AKA Arena.
  • Familiemedlemskap kr 750. To voksne betaler 75 kr for inngang. Barn kr 50.

Et nytt medlemskap vil koste 850 kr. Det gir også en billettpris på 75 kroner, og i tillegg adgang til klubbens serveringsområde, kalt pølseVIPen! Vi vil at det skal syde og summe av engasjement i klubbens nye storstue.

Du finner mer informasjon på vår hjemmeside honefossbk.no

Vi håper disse grepene vil inspirere deg til å bli deleiere i HBK. La oss fylle stadion 2.påskedag! Da er sesongen i gang. Mer enn noen gang trenger vi deg, og mer enn noen gang trenger Hønefoss HBK!

La oss løfte denne klubben sammen - til nye høyder! Alt er mulig hvis tilstrekkelig mange ønsker det tilstrekkelig mye!

Vi sees!

Alle kampene i Postnord-ligaen kan du i år se på ringblad.no!

Bokmerk denne: Følg HBKs kamper her