Helt logisk ... not!

Hm. Jeg visste ikke at styremedlemmene var på banen og tapte kampene ...

Er dette nok et innfall av innbilt «god norsk ledelse» og «ta ansvar å gå»? Hva med heller å ta ansvar å bli, og så være med på å snu skuta. Eller er det slik at det står mer pengesterke folk som vil inn i styret og da må nåværende styre ut ... tilsynelatende frivillig?

HBK gikk relativt greit ut før denne sesongen med en målsetting om å ligge i toppen med det mannskapet de hadde, det mannskapet Frode Lafton hadde å sjonglere med. Det har de ikke greid. De ligger faktisk helt i bunn. PR nå ligger de vel nest sist i 2 divisjon og må slåss med nebb og klør for å ikke rykke videre nedover. Hvem sin feil er det? Lafton? Styret? Spillerne? Jeg vet nå i hvert fall hvem som er ute på banen og kan gjøre en forskjell.

BAKGRUNN: Hele HBK-styret trekker seg

HBK er i krise i den divisjonen de befinner seg i. De trenger poeng. Spørsmålet er jo da egentlig enkelt og greit: Hvordan får de det til? Hvordan skal spillerne klare å vinne kamper? For helt ærlig, folkens. Det er ikke treneren som løper rundt ute på matta. Treneren legger premissene men det er spillerne som må yte.

Svaret er i mine øyne veldig lett. Poeng koster svette, tårer og til og med blod. Det må løpes, løpes, løpes, takles og ofres. Det nytter ikke å småjogge rundt på banen og tro du kommer noen vei med dille-pasninger og voks-sveisen fortsatt intakt etter 2 x 45 med fotball.

Når man er på poengjakt så kan man ikke tillate seg å slappe av et sekund. Jeg har lyst å be alle som er innbefattet med HBK om å ta en titt mot hockeyhallen og hva de driver med der. Der trenes det steinhardt ved siden av å ha fulltidsjobber. Der ofres det kropp for å hindre baklengsmål. Der ble det trent 5–7 økter i uka i vinter og det blir enda mer nå. Der var det maks innsats av alle på kamp 2 ganger i uka vinteren igjennom. Hva endte det med? Jo, opprykk til Get.

Jim Gallagher

Sportsglad

Følg på: www.geriatriks.blogg.no

 

Så min oppfordring, igjen, til HBK og spesielt til spillerne: Nå er det samling i bånn. Nå er det å finne ut hvem som virkelig vil. Nå er det å rekke opp hånda for den/de som vil legge ned jobben som trengs. Nå trengs gutta med hår på brystet og betong i leggene som vil ofre seg for laget, for klubben, for drakta og for tilskuerne.

Det holder ikke med spillere uten hjerte for annet enn lommebok, hårvoks, clean shave og et særs dårlig ønske om å ofre annet enn tid til trening og kamp. HBK kunne sparket trener og hele apparatet og ansatt Zidane. Det hadde ikke hjulpet en dritt, for det er spillerne som må gjøre jobben. Løpe, ofre, ha vilje, ha gnist, ha glede, ha ønske om å skape noe sammen med klubb, ledelse, frivillige samt tilskuerne.

Nå er det samling i bånn. Nå er det å finne ut hvem som virkelig vil.

 

Hva skjer videre nå? Skal det handles spillere for å redde stumpene i 2 divisjon? Begynner de eksisterende spillerne å spille bedre fordi det sitter en ny fyr eller dame i styret? Skal det nå inn ressurser for å holde HBK-laget kunstig i live i 2 divisjon? Det er faktisk noe i det min bedre halvdel sier hver gang det snakkes om et lag som gjør det dårlig, samme i hvilken idrett, «ja da er de vel ikke bedre da».

Jeg har tidligere snakket om å starte på nytt. Jeg mener fortsatt det gjelder for HBK. Jeg trodde de gjorde det nå i 2 divisjon, men kanskje er ikke 2 divisjon lavt nok?

For mange lag, ikke bare HBK, så handler slike situasjoner om å stikke fingeren enda litt lenger ned i jorden og akseptere situasjonen man er i. Først når man gjør det er det mulig å snu trenden, få tilbake gløden i det man gjør. Det å ta poeng i 2 divisjon har ikke en dritt med hvem som sitter i styret å gjøre. Det handler om å yte i sporten fotball, hver trening og kamp. Det handler om å spille dritt-fotball når det behøves, og fint når det er mulig.

Da kommer resultatene og poengene.

God fotballhøst, HBK.