Gå til sidens hovedinnhold

Må si meg enig i argumentene for trenerskifte i HBK - dessverre | Tage Lien

Artikkelen er over 3 år gammel

Hvis HBK-skuta synker, er det i hvert fall med den flotteste lokale gallionsfiguren i front, skriver Tage Lien i supporterklubben 1895.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Terje Andersen kommer enda en gang med en brannfakkel i Ringblad når han mener at Frode Lafton bør tre til side som hovedtrener i HBK. Som leder av supporterklubben 1895 må jeg si meg enig i de argumentene som framkommer i artikkelen, – dessverre.

Sist hjemmekamp var det mer enn 751 solgte billetter på AKA Arena. Ikke mange andre klubber i samme divisjon kan vise til en slik oppslutning.

Imponerende

Det er imponerende for en klubb som ligger nest sist på tabellen og har kurs rett mot enda et nedrykk. Jeg mener dette demonstrerer stor grad av lojalitet til HBK, og at klubben fortsatt har bred støtte i distriktet. Frode er en bauta i HBK-sammenheng.

Han er en person som alle liker og som vi har stor respekt for. Det er en status han har opparbeidet som solid og lojal fotballspiller, og ved å være en likefram og likandes kar. Som Terje påpeker, er situasjonen nå at manglende sportslige resultater gjør at det er grunn til å stille spørsmål om Frode har kvaliteter som trener til å snu denne krisen i tide.

De fleste med litt innblikk i norsk fotball vil forstå at et nedrykk til fjerde nivå vil få dramatiske konsekvenser for HBK. Det vil være kroken på døra for lokal toppfotball for lang tid.

LES OGSÅ: Fotballekspert: – Tror ikke Lafton får sparken

Flott gallionsfigur

Vi som sitter på sidelinjen kan selvsagt ønske at de som sitter med ansvaret for driften av klubben, er i stand til ta grep før det er for seint. Hvis HBK-skuta synker, er det i hvert fall med den flotteste lokale gallionsfiguren i front.

Frode blir sitert på at han er sterk i troen på at nedturen skal snu. Jeg er av dem som mener at tro og håp bør overlates til andre virksomheter i denne byen.


Tage Lien

Leder av supporterklubben 1895

Les også

Presset på Frode Lafton øker: HBK-supportere krever trenerskifte

 

Les også

Fotballekspert: – Tror ikke Lafton får sparken

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.