Gå til sidens hovedinnhold

Harald Antonsen (Sp): Rådmannen i Jevnaker toner flagg

Artikkelen er over 5 år gammel

– Rådmannen kommer bare med fordeler ved å danne en ny kommune, skriver Harald Antonsen i dette leserinnlegget.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er for så vidt greit nok, og argumentet om å gi innbyggerne mulighet til å få en oversikt som de kan ta en beslutning på, kan jeg også kjøpe.

Det er i bunn og grunn samme argument jeg hadde for å stemme ja til intensjonsavtalen. Det er noe å stemme over.

LES OGSÅ: Får kritikk for politisk engasjement, men nå presenterer hun sine argumenter for sammenslåing

Men der er likheten slutt. Jeg har i mine innlegg i stor grad forsøkt å drøfte momenter sett fra begge muligheter, men det gjør ikke rådmannen. Rådmannen kommer bare med fordeler ved å danne en ny kommune. Nordli mener at storkommune er framtida.

Videre så skjer det på Jevnaker kommunes offisielle nettsider. Da er det plutselig ikke bare Nordli sitt syn, men det kan oppfattes som Jevnaker kommunes syn.

Måten å flagge standpunktet på oppfatter jeg som et rent innlegg i debatten før folkeavstemningen, og da på en arena partiene ikke har adgang til. Det blir en skjev fordeling av argumentasjon.

Senterpartiet og jeg har viftet godt med flagget lenge, men bare for å si det en gang til:

  • Senterpartiet anerkjenner ikke verdigrunnlaget som regjeringen legger til grunn for å drøfte kommunestrukturendringer.
  • Vi anerkjenner ikke at regjering og grupperinger på Stortinget vil bruke økonomisk pisk som kan gi forskjellig velferd etter hvor man bor i landet.

Senterpartiet anbefaler ikke Nordli sin storkommune.

LES OGSÅ: Hva er identitet verdt nå?

Kommentarer til denne saken