Redaktør Bjørn Harald Blaker: Tiden for samarbeid og dialog på nordsiden er ikke over

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

MeningerNordsida Vels siste leserinnlegg «Hva mener egentlig avisen» er noe springende, men vi skal forsøke å gi svar.

I innlegget skriver Nordsida Vel først at tiden for samarbeid og dialog, slik avisen oppfordret til på lederplass for en tid tilbake, er over.

De inviterer til en bred debatt om hva den gamle handelskolen skal inneholde, ikke hvordan den skal se ut. Her savner de Ringerikes Blads standpunkt.

Litt seinere i innlegget hopper de igjen tilbake til utforming og høyder, og mener at de foreliggende planene ikke er det byen trenger. De mener også det er synd at Ringerikes Blad ikke har tilkjennegitt sitt syn på prosjektet.

Hvordan ville deres visjon for Nordsida se ut?

I fare for kjedelig repetisjon fra den omtalte lederartikkelen: «Gjennom et tett samarbeid mellom grunneiere, utviklere og næringsdrivende vil det være mulig å få fram brede og gode løsninger som henger sammen. Slik saken framstår nå tyder det på at en del her foreløpig er ugjort.»

I motsetning til Nordsida Vel mener ikke Ringerikes Blad at tiden for samarbeid og dialog er forbi. Det er den sjelden. Vi tror sterkt på at samarbeid er en effektiv metodikk for gode løsninger, enten det handler om form eller innhold.

Har Ringerikes Blad løsningen for innholdet eller utformingen? Nei, men vi tror at løsningene blir bedre når bred kompetanse samles i samarbeid.

Nordsida Vel framstår med en tyngde, engasjement og kompetanse som vil være viktig for utviklingen av bydelen. Dette kommer best til sin rett når det brukes til å forme visjoner og løsninger.

Byutviklingsarbeidet foregår nå, og Nordsida Vel er for både utbygging og fortetting. Hvis Nordsida Vel fikk drømme, hvordan ville deres visjon for Nordsida se ut?

LES OGSÅ:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags