Vi er lei farlig løpebane! Mindre gras, mer grus! | 8. klasse ved Hallingby skole

– Der det skal være rød sand, så en kan løpe trygt og fort, er det nå gress, gresstuster, singel etter strøing i vinter og små farlige groper og hull, skriver 8. klasse ved Hallingby skole. Foto: Privat

– Der det skal være rød sand, så en kan løpe trygt og fort, er det nå gress, gresstuster, singel etter strøing i vinter og små farlige groper og hull, skriver 8. klasse ved Hallingby skole. Foto: Privat

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Det er ikke helt rettferdig at én bruker lengre tid enn en annen, fordi han måtte rundt et hull og en annen nesten snublet eller sklei på gresset, skriver ungdommer fra Hallingby skole i dette leserinnlegget.

DEL

MeningerVi er 8. klasse på Hallingby skole, og vi har akkurat begynt på ungdomsskolen. Vi er heldige å ha en flott skole som er ganske ny, det er vi glad for. Høsten = utegym for oss elever. Etter en lang sommerferie gledet vi oss til friidrett av ulike slag og ikke minst både gledet og gruet vi oss til Cooperen, med alt det der om hvor fort vi kunne løpe ... Vi hadde nemlig i løpet av sommeren ikke bare blitt litt tregere til å løpe, vi hadde også glemt hvor dårlig løpebanen var.

Der det skal være rød sand, så en kan løpe trygt og fort, er det nå gress, gresstuster, singel etter strøing i vinter og små farlige groper og hull.

Vi synes det er veldig rart at kommunen ikke holder tingene sine i orden. Det er ikke store beløp som skal til for å vedlikeholde, men når ting ikke blir gjort noe med på mange år, sier det seg sjøl at det til slutt blir ganske dyrt.

Politikerne vil at vi ungdommer skal være aktive og i farta, da syntes vi i det minste vi kan forvente et jevnt underlag med løpegrus når vi løper Cooperen, 60 meter, 100 meter, 400 meter eller bare til oppvarming. Det er ikke helt rettferdig at én bruker lengre tid enn en annen, fordi han måtte rundt et hull og en annen nesten snublet eller sklei på gresset.

Det vi ønsker oss nå, er at banen vår blir fiksa!

I tillegg ønsker vi at dere husker på at dere i framtidige budsjetter setter av litt penger til at det dere bygger og bruker penger på, blir holdt i orden!

Vennlig hilsen 8. klasse på Hallingby skole

Ringerike kommune svarer

Mats Øieren, kommunikasjonssjef i Ringerike kommune, har følgende svar til 8. klasse på Hallingby skole:

Vi var på befaring mandag for å se på situasjonen sammen med rektor på Hallingby. Vi ser at løpebanen er i dårlig forfatning, noe vi forsåvidt har vært klar over en stund.

Driftsavdelingen vil nå på onsdag starte arbeidet med å gjøre tiltak for å utbedre løpebanen.

Dette blir en krevende jobb, da den er veldig gjengrodd med gress og ugress. I startperioden mens arbeidene pågår vil det se «rufsete» ut, men med litt tålmodighet vil brukerne etter litt tid få et bedre resultat enn i dag.

Det er behov for å kjøre til nye masser for å heve banen i terrenget. Som topping vil det bli benyttet grå grusmasser og ikke rødgrus som i dag. 

Vi må be skolebarna om å holde avstand til maskinene i arbeidsperioden og håper skolebarna blir fornøyd med oppgraderingen av løpebanen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags