Det finnes fritidstilbud i Hønefoss | Linda Nordgård

KICK OFF: Denne gjengen jubler for nyoppussede lokaler i ungdomsklubben Freezone.

KICK OFF: Denne gjengen jubler for nyoppussede lokaler i ungdomsklubben Freezone. Foto:

Av

– Freezone drives av noen av de mest engasjerte og hjertevarme menneskene jeg vet om, sier Linda Nordgård i dette innlegget.

DEL

MeningerViser til innlegg skrevet av PULS-skribent Helene Mala Haga tidligere denne uken hvor hun etterspør tilbud til ungdommene i Hønefoss.

De finnes! Og jeg synes det er utrolig trist at veldig få foreldre, skoler og ungdommer vet om dette fantastiske stedet i Hønefoss sentrum.

Freezone (tidligere lokalisert i den gamle Handelsskolen, nå i Sentrumskvartalet) har eksistert i snart 20 år, og er et nesten (!) gratis tilbud for ungdommer. Det krever ingen forpliktelser; verken innmelding eller fast oppmøte.

Freezone drives av noen av de mest engasjerte og hjertevarme menneskene jeg vet om. De – i samarbeid med ungdommene – legger ned så mange dugnadstimer for å kunne tilby et trygt, rusfritt og bra sted for ungdommene i Hønefoss – og attpåtil i freshe lokaler, pusset opp av Freezone-gjengen selv.

Klubben har dessverre ikke kapasitet til å være åpent mer enn to dager i uka (onsdag 14–20 og fredag 19-23), men til gjengjeld prøver de å gjøre maks ut av de to dagene.

På onsdager kan du komme på #etterskolen og spise så mye du vil for 40,- (alltid varmt måltid!), gjøre lekser eller bare høre på musikk og henge med venner. Av og til har de besøk av folk som er nyttige for ungdommer å vite om, f.eks. Ungdomskontakten og Barnas jurist.

På fredager kan du være med på FIFA-turnering, vinne over kompisen i biljard eller finpusse dansemovesa dine på diskoteket. Det arrangeres også egne temakvelder til halloween, jul og Valentines, Aquaparty på Ringeriksbadet og minikonserter. 

Jeg kan tenke meg at det er mange ungdommer som (helt uten grunn) føler seg litt for kule til å henge på et sted som Freezone, og dermed ikke gidder å benytte seg av tilbudet.

Men et fritidstilbud for ungdom blir faktisk det ungdommene gjør det til selv, og hvis du ikke engasjerer deg har du dessverre ingen mulighet til å påvirke heller.

Jeg ser at skribenten ønsker seg fritidstilbud som (helst) er gratis, og nevner for eksempel konserter og aktivitetspark. Og det er lov å ønske seg ting, men det er enda mer effektivt å prøve og gjøre noe med det! Og alle de flotte, engasjerte menneskene som jobber for at dere skal ha et tilbud her i Hønefoss, trenger all hjelp de kan få.

Freezone er avhengig av både sponsorer og frivillige med dugnadsånd, nettopp for å kunne koste minst mulig for dere ungdommer. For dessverre er det jo sånn at noen må betale, og hvis ønsket er å få til konserter med internasjonale artister eller en fancy, utendørs aktivitetspark, er det bare å brette opp ermene!

Meld deg som frivillig, engasjer deg og vær med å skape ditt eget fritidstilbud!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags