Cathrine Løwer Dahlquist (FpU): Vi må stramme inn - nå

Flyktninger ankoemmer Lesbos.

Flyktninger ankoemmer Lesbos. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Lenge har Fremskrittspartiet sett med bekymring på kommunenes kapasitet til å ta imot flere asylsøkere og flyktninger, samt integrere dem, skriver Cathrine Løwer Dahlquist fra Buskerud FpU.

DEL

LeserbrevUDI kan fortelle at deres anslag ligger på over 30.000 asylsøkere i 2015, og asylregningen for 2016 forventes å bli 9,5 milliarder kroner høyere enn tidligere anslått.

Skal vi fortsette å ta imot asylsøkere kommunene verken ønsker å ta imot eller har mulighet til å integrere, med de fremtidige konsekvensene dette vil ha for velferdsstaten, eller er det politiske Norge endelig parat til å ta en reell debatt om alternative løsninger?

Må redusere

Vi har den siste tiden stått overfor en større utfordring enn vi kunne sett for oss, og vi er nødt til å redusere den store asyltilstrømningen vi nå ser.

Det er hele 87 kommuner i Norge som har gjort vedtak om å ikke ta i mot flyktninger. 201 kommuner, inkludert 72 Ap-kommuner, sier nei til flyktningene de er blitt bedt om å ta imot.

I motsetning til Inga Marte Thorkildsen (SV) ønsker FrP å bevare lokaldemokratiet, og vi er derfor imot tvangsbosetting. Det er kommunene som selv vet hvor mange de har kapasitet til å ta imot.

Velger Norge

Tilbudet asylsøkerne får, er nødt til å strammes inn. Det skal selvfølgelig være forsvarlig, men det må en kritisk gjennomgang til for å gi tilbud på en rimeligere måte. Det skal ikke være slik at Norge er så attraktivt, at det blir naturlig valgt fremfor andre land.

I tillegg til ytelsene, må også muligheten for familiegjenforening strammes inn.

Raskere retur

Vi må også iverksette raskere returer ut av landet, slik at personer som ikke har et beskyttelsesbehov beslaglegger ressurser her.

Vi vet ingenting om hvilket behov for beskyttelse asylsøkere har, og alle er ikke kvalifisert for opphold. Derfor må det tidlig bli gjennomgang av identiteten og historien til dem som kommer. Det er noen som har beskyttelsesbehov, og noen som ikke har det.

Det å få avklart dette, gjør at man raskt kan returnere dem som ikke har beskyttelsesbehov.

Grensekontroll

Frp ønsker også å innføre grensekontroll, som vil gi bedre oversikt over hvem som oppholder seg i Norge. Dette vil til sammen gi et konkret signal om at Norge ikke er en frihavn for personer uten beskyttelsesbehov.

Det er viktig for FrP å igangsette tiltak som umiddelbart reduserer asylstrømmen. Noe som vil gjøre det mindre attraktivt å flykte på livsfarlige reiser over havet i båter, er å bedre forholdene for flyktningene i nærområdene.

Hjelpe i nærområdene

Det er flere i nærområdene som mangler de grunnleggende tingene, som mat, vann og medisinsk hjelp. Vi kan hjelpe millioner av mennesker for de pengene vi nå må bruke på alle som kommer hit.

Man burde ikke ha som mål å ta inn flest mulig flyktninger og asylsøkere til Norge. Målet bør være å redde så mange mennesker som mulig. Hvis vi hjelper flere i nærområdene, så vil også færre liv legges i hendene på kyniske menneskesmuglere.

FrP har i flere tiår vært kritisk til den norske asyl- og innvandringspolitikken. Jeg er glad vi har et regjeringsparti som ønsker at innvandringen til Norge skal være er bærekraftig og fornuftig.

I tillegg til ytelsene, må også muligheten for familiegjenforening strammes inn.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags