Gå til sidens hovedinnhold

Lie-Nilsen: Nedleggelse av flybussen?

Olav Lie-Nilsen

Thorbjørnrud Hotel

Artikkelen er over 5 år gammel

- Nå har jeg stupt ned i tastaturet for å utrykke min bekymring.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Kjære samferdselssjef i Buskerud, Gro Solberg!

Jeg leser med stor undring i Ringerikes Blad at du oppfatter at flybussen er et unødig alternativ for å komme seg til og fra Gardermoen.

Jeg har derfor stupt i tastaturet og utrykker herved min bekymring. Det er for meg uforståelig at dere foreslår dette uten å forhøre dere med oss som næringsaktører som er helt avhengig av flybussen, helst med flere avganger enn i dag.

Viktig for oss

Thorbjørnrud Hotel ligger i et område som du skal være mer enn middels motivert for å nå om du velger å reise kollektivt, men flybussen har vært og er en essensiell tilgang til gjester og trafikk for oss.

Ved konferanser kommer ofte noen eller alle deltagerne via Gardermoen, de har mulighet til å ta flybussen rett til og fra døren på Thorbjørnrud. Vi har også ofte gjester som tar flytoget til Gardermoen og flybussen hit, for det er ofte det eneste tilbudet i perioder av dagen, eller det enkleste.

Vi ser selvsagt med glede på at dere ønsker å styrke tilbudet mellom Sandvika og Hønefoss, men det vil kun styrke tilbudet, og kan på ingen måte være det eneste alternativet.

Flybussen er ikke bare et alternativ for våre gjester, men også for våre ansatte. Vi har flere som benytter flybussen jevnlig, og det betyr mye som en del av attraksjonen med å bosette seg i distriktene at det eksisterer gode kommunikasjonstilbud.

Bidrag til flybussen

Thorbjørnrud Hotel har sammen med Klækken Hotel og Sundvollen hotell i flere år bidratt økonomisk til flybussens eksistens, noe vi er innstilt på å gjøre videre. Jeg håper de ansvarlige politikere vil ta en runde med oss som driver næring i områdene dere nå ønsker å fjerne tilbudet ifra, så dere kan få med våre synspunkter før dere gjennomfører denne beslutningen.

LES OGSÅ:

Kommentarer til denne saken