Gå til sidens hovedinnhold

Geir Aspheim: Flybuss via Sandvika det renspikka vanvidd

Artikkelen er over 5 år gammel

Geir Aspheim skriver i dette leserinnlegget om hvorfor han mener forslaget om flybuss-løsning om Sandvika er et eksempel på hodeløst skrivebordsbyråkrati.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Burde ikke et minimum av geografikunnskaper og kjennskap til lokal infrastruktur, samt behov og ønsker blant befolkningen, være et minimumskrav for å besmykke seg med tittelen "samferdselssjef"?

Forslaget fra samferdselssjef Gro Solberg om å tvinge passasjerer til Gardermoen til å reise via Sandvika må være et av tidenes mest vanvittige eksempler på hodeløst skrivebordsbyråkrati!

Hvor går egentlig grensen for hvor mye dumskap som kan tillates blant de som skal jobbe for det offentlige, for OSS, som de er satt til å tjene?

Stamvei

Hvordan er det mulig å komme fram til at det er "bedre" for passasjerer fra spesielt hadelandsregionen, men også fra Hønefoss, å bli fratatt et tilbud som passerer der folk bor, påtvinge dem å måtte bakse og slite med bagasje og bytte mellom diverse transportmidler, som attpåtil garantert vil ta betydelig lengre tid?

Det er vel ellers kanskje for mye forlangt at geniene bak dette forslaget har fått med seg at E16 gjennom denne regionen har status som stamvei, at det er investert store beløp for å bygge tunnel og ny vei mellom Hadeland og Gardermoen, og at det snart skal startes bygging av en helt ny veistrekning langs samme gjennom Jevnaker.

Feil kjøretid

Det er helt utrolig hva noen bak et skrivebord i Drammen kan konkludere med, åpenbart uten å ha den minste kjennskap til hvordan forholdene fortoner seg i virkeligheten.

Forslaget henger ikke på greip, og samferdselssjef Gro Solberg bør omgående ta sin hatt og gå. Hun kan umulig være kvalifisert for jobben. Hun vet jo ikke engang hvor lang tid det faktisk tar å kjøre strekningen om Hadeland, en region som praktisk talt ligger rett utenfor innkjøringen til Gardermoen!

LES OGSÅ: – Folk vil ikke reise om Sandvika 

Kommentarer til denne saken