Gjenfylling av Tyrifjorden ved Sundvollen | Kåre Bech

Maksløsningen: Dette er løsningen med de største fyllingene ved Sundvollen. Kåre Bech reagerer sterkt.

Maksløsningen: Dette er løsningen med de største fyllingene ved Sundvollen. Kåre Bech reagerer sterkt. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Kommunens handlemåte er ikke bare freidig, den avslører en herskesyk tankegang, sier Kåre Bech i dette innlegget.

DEL

MeningerRingerikes Blad kunne 22. juni fortelle at kommunestyret i Hole hadde vedtatt å be Bane NOR om maksimal utfylling av Sundvollbukta og mer til. Siden oppslaget ikke er tilbakekalt, må vi tro det er riktig.

LES OGSÅ: Hole vil ha den største fyllingen i fjorden: – Tror det kommer til å bli fantastisk fint

«Mer til» betyr blant annet utfylling langs sørvestbredden av Kroksund, slik at forbindelsen mellom fjordene ender opp som en lang kanal. Slettøya vil forsvinne, men denne ytterligere innsnevringen av gjennomstrømningen betyr ingenting, sier Bane NOR.

Ugyldig vedtak

Å presentere for lengst fattede beslutninger som nye, har blitt en innarbeidet vane når det gjelder å manipulere «Fellesprosjektet» framover og mer er i vente.

Det dumme med Hole Høyres spill er at kommunestyrets vedtak er ugyldig, idet kommunen ikke har noen som helst adgang til å gi bort andres eiendom.

Kommunens handlemåte er ikke bare freidig, den avslører en herskesyk tankegang om at selvbestaltet rett er det samme som lovlig rett. Hole Høyre (med venner) burde vite at Tyrifjorden er et grunneier eiet vann, hvor grensedragningen i fjorden utenfor eiendommer som grenser ned til fjorden, følger samme prinsipp som de 4 omgivende kommuner har brukt ved deling av fjorden seg imellom.

MOTSTANDER: Kåre Bech er ikke enig med Hole-politikerne som ønsker den største fyllingen ved Sundvollen.

MOTSTANDER: Kåre Bech er ikke enig med Hole-politikerne som ønsker den største fyllingen ved Sundvollen. Foto:

Må godkjennes

Jeg antar at til grunn for vedtaket lå en avstemning. Var det på forhånd gjort oppmerksom på at om det skulle være hold i vedtaket, måtte det foreligge godkjennelse fra Fylkesmannen på bakgrunn av Naturmangfoldlovens §§ 8 – 12?

Videre måtte Fylkesmannens godkjennelse av utfyllingene foreligge med hensyn til giftig avrenning. Ble det for øvrig minnet om at Tyrifjorden er et fredet vassdrag?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags