Gå til sidens hovedinnhold

Dette dreier seg om politisk vilje | Jan Erik Gjerdbakken (RNF)

Artikkelen er over 3 år gammel

Nyheten om at byggestart for Ringeriksbanen og E16 er utsatt nok en gang, går på politikernes troverdighet løs, mener Jan Erik Gjerdbakken i Ringerike Næringsforening.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jernbanedirektoratets handlingsprogram er uten store nyheter for Fellesprosjektet for Ringeriksbanen og E16 (FRE16).

Handlingsprogrammets output slik Jernbanedirektoratet slapp det for få dager siden, er for FRE16 likelydende med det som ble sendt på høring. Byggestart 2022, men et ferdig planlagt prosjekt klart for oppstart i 2021.

Dette betyr at Jernbanedirektoratet har spilt ballen over til politikerne for å ta beslutningen om når FRE 16 skal påbegynnes. Helt identisk med den posisjon Jernbanedirektoratet inntok da handlingsprogrammet ble lagt ut på høring.

Vi må gå ut ifra at politikerne dermed ikke har gitt noen signaler eller lovnader om at det blir stilt penger til disposisjon tidligere i NTP perioden, siden intet er endret.

Med andre ord, dette er og blir et spørsmål om politisk vilje og troverdighet.

Med alle de utsettelser Ringeriksbanen har måttet tåle, inklusiv opp til flere bare de siste årene, kan ingen lenger undre seg over at det nå går på den politiske troverdigheten løs om det ikke raskt kommer en politisk avklaring som sikrer at det nå er slutt på utsettelsene, og det fastslås at oppstart blir i 2021.

Jan Erik Gjerdbakken

Ringerike Næringsforening

 

En planlagt byggestart i 2022 kommer på andre siden av et stortingsvalg og en ny rullering av NTP hvor det allerede er gitt føringer om strammere økonomiske rammer. Dette er vel kjente usikkerhetsfaktorer som enkelt kan fjernes om det er politisk vilje til det.

LES OGSÅ: Politikerne vil kreve byggestart for Ringeriksbanen i 2021

Kommentarer til denne saken