Nødvendig veikryss på Helgelandsmoen | Sindre Nørgaard

KRYSS ELLER IKKE? Dette krysset er prosjektert ved Helgelandsmoen. Men det er ikke sikkert det blir realisert.

KRYSS ELLER IKKE? Dette krysset er prosjektert ved Helgelandsmoen. Men det er ikke sikkert det blir realisert. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Vi har tidligere hatt både alvorlige ulykker og dødsulykker i Hole på kommunale veier, og trenger absolutt ikke en forsterkning av den problematikken, skriver Sindre Nørgaard, som mener E16-kryss på Helgelandsmoen er helt nødvendig.

DEL

MeningerSøndag 24. juni er frist for høringsforslag til Bane Nor med tanke på ny påtenkt trase for Ringeriksbanen og nye E16.

På Helgelandsmoen er det inntegnet to alternativer for nye E16. Ett med kryss med av- og påkjøring, og det andre uten. Sistnevnte fordi Bane Nor vil spare noen kroner, og at næringsdrift ikke tas hensyn til i nye E16-framførelse.

Men det er et viktigere poeng enn alt dette, og det er trygghet og sikkerhet for veifarende internt i Hole kommune.

Sindre Nørgaard

Hvis krysset sløyfes på Helgelandsmoen vil trafikkmengden øke betydelig på det lokale veinettet. Vi har tidligere hatt både alvorlige ulykker og dødsulykker i Hole på kommunale veier, og trenger absolutt ikke en forsterkning av den problematikken. Det når ny gjennomkjøringsvei skal bygges.

LES OGSÅ: Sterke reaksjoner på mulig krysskutt i Hole

Ved Helgelandsmoen må nytt av- og påkjøringskryss bygges for å unngå framtidige unødvendige ulykker i Holebygda. Det er som hentet fra tidligere nullvisjon. En visjon som lagde ideer og planer for å få ned antall trafikkulykker til 0.

Bane Nor kan ikke bare vise til kroner og øre, og ingen interesse for nærings- og bomønstre, men må sette høyest sikkerhet som strategi nummer 1. Også for de lokale mennesker som blir påført belastninger. Oppfordrer herved flere til å skrive kommentarer til Bane Nor innen søndag.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags