Signe von Streng: Siste innspill til Dag C. Weberg om EUs energiunion

Signe von Streng kommer med et siste innspill til Dag C. Weberg om EUs energiunion.

Signe von Streng kommer med et siste innspill til Dag C. Weberg om EUs energiunion. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevSpørsmålet om Norges deltagelse i EUs energiunion har slett ikke så enkle svar som Dag C. Weberg gir i Ringerikes Blad tirsdag 13. februar.

Nå er saken faktisk sendt tilbake til lovavdelingen i Justisdepartementet for ny vurdering!

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide sier at lovavdelingen skal vurdere om tilslutningen til energiunionen innebærer en suverenitetsavståelse som krever behandling etter Grunnlovens paragraf 115 og tre firedels flertall på Stortinget.

Jeg, og mange med meg, mener at en tilslutning til Acer (EUs energiunion) kan undergrave det som var hensikten med de norske konsesjonslovene. Konsesjonslovene ble vedtatt for å hindre utenlandske firma i å kjøpe opp og kontrollere norsk vannkraft.

Den nye gjennomgangen, som Webergs partifeller klokelig har tatt initiativ til, vil forhåpentlig slå fast at opprettelsen av RME (reguleringsmyndigheten for Energi) er et EU-organ kamuflert som et norsk forvaltningsorgan. En slik overføring av beslutningsmyndighet til EU, i dette tilfellet over våre viktigste naturressurser, har som kjent ikke veldig stor tilslutning i den norske befolkning.

Det er en viktig beslutning som skal fattes på Stortinget i mars og det er i norsk industri og norske forbrukeres interesser at saken behandles etter Grunnlovens paragraf 115.

LES TIDLIGERE INNLEGG I DENNE DEBATTEN:

Signe von Streng

Jevnaker SV

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags