Heldigvis nei til EU i 1994

Sindre Nørgaard poengterer viktigheten at Norge og Norges lover skalle telle ført i eget land.

Sindre Nørgaard poengterer viktigheten at Norge og Norges lover skalle telle ført i eget land. Foto:

Av
DEL

MeningerFredrik Mellem i Europabevegelsen prøver å svare meg angående det gledelige nei til EU-valget i 1994. I stedet for å gå i saklig diskusjon, dirrer innlegget av harme over berettigelsen av Norges nei til EU i 1994.

Men videre er det i ettertid kommet en tydelig linje der Erna Solberg og Jonas Gahr Støres antidemokratiske linje som lurer Norge steg for steg inn bakdøra i EU.

Har du glemt?

Hvorfor så harm Mellem, har du glemt historien?

Gro Harlem Brundtland var statsminister i Norge i 1994, og leder for den Arbeiderparti-ledede regjeringen. Hun feide som en Tordenskiold fram, og nåde den som talte «Dovre» midt imot. Det var nok litt mer i vindretningen hennes, enn motsatt, før valget.
Det helt til daværende leder for industrikonsernet Orkla, og en av hennes bestevenner Jens P. Heyerdahl, gikk ut et par dager før valget seinhøsten 1994, og beskrev avtalen som rett og slett for dårlig.

Heyerdahl var den gangen regnet som Norges klokeste og mest innflytelsesrike leder av det norske næringslivet.

Gro ble så sint at «trollet» nesten sprakk. Heyerdahls kloke ord gjorde nok også sitt til at pilen vendte i riktig retning. Dvs. et klart flertall for nei. Så hvorfor det?

Olje og fisk hadde etter den svært dårlige avtalen bare fått en kort tid med videre direkte inntektskilde til den norske stat.
Så skulle de pengene gå direkte inn i EUs skattekasse, og vi skulle få noen få prosenter tilbake som noen lusne husmenn ..

Husmannskontrakt

Ja, det var en degraderende husmannskontrakt Gro Harlem Brundtland kom drassende med. Og med hennes sterke temperament, og begrensede forståelse for hva disse viktige inntektskildene både hadde gitt Norge, og ville gi videre, var det på nære nippen at det tippet over for Norge. Det ville ha hatt katastrofale forhold for den videre utvikling. Niks oljefond, og langt mindre fordeling utover i distriktene og kommunene.

Nå ser vi imidlertid Erna Solberg lede an for det å gi bort Norge bit for bit. EU har uttalt seg at de faktisk undrer seg over Solbergs styring, der hun gir større rettigheter til EU enn de selv har bedt om. Klart alt dette er vondt å svelge for såkalte ja mennesker mht. EØS og EU. Sviende vondt. For det er både svært uklokt og ulogisk.

Til slutt har jeg lyst til å fortelle kort om tyskernes store iver etter å annektere rettigheter av Norge. Og det lenge før 9. april 1940.

Ville okkupere Norge

I 1278 kom den første Hanseater til Bergen. Og ikke altfor lenge etter kom en strøm av handelsfolk og lover og regler. Alle med formål å okkupere Norges gode nr. 1 på den tiden: Tørrfisk.

Og videre gikk det så langt at Hanseatene fikk lovfestet at kun Hanseatene kunne drive med ene eksport av tørrfisk fra Norge. Det vil si de tilranet seg monopol på det. Lyder det kjent i dag?

ACER, som Erna Solbergs regjering har underlagt Norge med i 2018, med hjelp av partipisken til Arbeiderpartiets Jonas Gahr Støre, har underlagt Norge mht. kraft import- og eksport, inn under EUs overherredømme + 1.300 EØS-regler som nå går foran norske lover og regler.

Til og med arbeidsretten er nå underlagt EU. Er ikke det flott, Mellem? At vi knefaller nok en gang under Tyskere og EU. Og 9. april 1940 er kanskje også glemt?

Tror på julenissen

Bare naivister tror på julenissen. Men vi andre tror i stedet på vårt eget land, og de muligheter vi selv har herredømmet over. Dagens snikinndragning inn bakdøra i EU, gjennom EØS direktivene etc., er i virkeligheten et særdeles negativt antidemokratisk trekk.

Og det har fått seglet av Erna Solbergs regjering og Arbeiderpartiet med Jonas Gahr Støres partipisk. Det vil vi Senterpartiet ha en slutt på. Det vil si i stedet stå framover som et helt suverent land, der norsk lov skal telle som nr. 1. Og ikke omvendt.

Kongens motto: Alt for Norge, står fortsatt meget sentralt. Men tydelig at noen ikke skjønner all verdens av dette. Oppfordrer da Mellem å flytte til Danmark, Sverige eller Finland.

Distriktene der er i fritt fall. Og byene vokser altfor fort, med store sosiale uroligheter. Og vi ser den tegninga krystallklart nedover i Europa. Et elitesamfunn, med et lite toppsjikt. Under der en stor arbeiderklasse som konkurrerer hverandre i hjel. Da blir EU eliten fornøyde.

Men ikke vi, som vil landet og folket vårt noe langt bedre. Leve et selvstendig Norge.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags