Er stråling fra 5G-nettet helseskadelig? | Harald Brorson

HELSEFARE? – Belgiske spesialistleger som krever øyeblikkelig stans i utbyggingen av 5G, skriver Harald Brorson.

HELSEFARE? – Belgiske spesialistleger som krever øyeblikkelig stans i utbyggingen av 5G, skriver Harald Brorson. Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor hevder i Ringerikes Blad at den pågående 5G-utrullingen ikke kan innebære noen helsefare.

LES OGSÅ: Utbyggingen er i gang – men Bjørn kan ikke si når vi får 5G hos oss

Dermed avviser han blant annet et opprop fra 475 belgiske spesialistleger som krever øyeblikkelig stans i utbyggingen av 5G, og advarer mot skadevirkningene.

I tillegg til de 475 belgiske spesialistlegene har oppropet dessuten fått signaturene til 501 belgiske paramedisinere – altså folk med annen helsefaglig utdanning – og så langt også fra et 80-talls forskere innen stråling og helse fra andre land.

Forskning må tas på alvor

I oppropet påberoper legene sitt yrkesløfte om å sette pasienten først, den hippokratiske ed, og de ber om at all forskningen som påviser skadevirkninger nå må tas på alvor.

De forteller at de ser virkningene av «stråletåka» igjen hos sine pasienter i form av helseplager.

I Hamburg, Tyskland har nylig 10 medisinerne demonstrert mot 5G:

De hevder i et brev til forbundskansler Angela Merkel at det til og med finnes sammenheng mellom korona-pandemien og 5G! De beskriver i brevet en mekanisme bak som er godt påvist – ja, til og med av forskere i Wuhan, og påvist på levende griser i Wuhan.

Profilerte medisinere

De 10 er ingen hvem som helst, men regnes blant Tysklands mest profilerte medisinere og psykoterapeuter med omfattende fartstid innen miljømedisinsk praksis og med egen forskning på helsevirkninger av mikrobølget stråling.

De har studert virkningene på mennesker så vel som dyr og planter på bakken, så vel som på sovjetiske kosmonauter i verdensrommet.

I brevet til Angela Merkel påstår de selvsagt ikke at 5G har skapt Covid-19, eller at viruset ikke finnes.

Men de begrunner at økt strålingsbelastning – slik 5G-utbyggingen nødvendigvis fører til – lar pandemier lettere få tak – fordi økt strålingsbelastning legger stein til den byrden av miljøbelastninger som organismen må bære. Det er totalen som teller, og 5G øker den.

De viser til flere dokumenterte mekanismer, og at kinesiske forskere ved Jordbruks-universitetet i Wuhan har påvist et viktig ledd.

Foreldet og uholdbart

Grenseverdiene Amundsen refererer til er foreldet, uholdbare og sykdomsskapende. De bygger på en anbefaling fra en privat tysk organisasjon ICNIRP som har sterke bånd til tele-bransjen.

Anbefalingen ble gitt i 1998 og bygger kun på ett kriterium, nemlig hvor mye oppvarming strålingen gir gjennom et gitt tidsrom.


Sannheten telekom-industrien velger å lukke øynene for er at levende organismer (inkludert mennesker) er avhengig av kommunikasjon mellom de enkelte cellene de er satt sammen av.

Cellene «snakker» med hverandre ved hjelp av kjemiske prosesser, elektriske og magnetiske felt og sannsynligvis andre mekanismer vi knapt nok kjenner til.

Svake signaler

Når disse signalene, som er utrolig svake, forstyrres av utenforliggende «falske» signaler vil cellene reagere annerledes enn de skulle, noe som kan gi uforutsigbare hendelser av både positiv og negativ art.


En god begynnelse på ny grensesetting kunne være å forholde seg til Europarådets vedtak 1815 fra 2011, som innebærer en straks-reduksjon av grenseverdiene for signalstyrke til en titusendel – av hensyn til helse og miljø.
Gå ellers inn på Einar Flydals nettblogg for mer informasjon.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken