En trist dag for Hole og Ringerikes Blad | Eva Bekkelund-Eriksen

ANONYMT: – Avisen bør sjekke hvem som står bak anonyme innlegg, skriver Eva Bekkelund-Eriksen.

ANONYMT: – Avisen bør sjekke hvem som står bak anonyme innlegg, skriver Eva Bekkelund-Eriksen.

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Ringerikes Blad har publisert et anonymt innlegg fra hytteeiere og noen beboere på Utstranda.

LES OGSÅ: Høyre-politiker hardt ut i anonymt leserinnlegg: – På tide å vise at det er flere meninger

Når en avis slipper til anonyme innlegg som åpenbart har til hensikt å sverte innbyggere og naboer, bør redaksjonen sjekke hvem som står bak og ikke minst sørge for at de som blir svertet kan svare på kritikken.

LES OGSÅ: Nok er nok om minnesmerket | Beboere og hytteeiere

Dette er ikke bare en tabbe, men uhørt praksis. Det som gjør denne saken enda mer alvorlig er at en folkevalgt politiker og kommunestyremedlem deltar i den anonyme kampanjen.

Høyrepolitikeren har til og med oppgitt to adresser i innlegget. En av adressene er et ubebodd industribygg.

En ond sirkel

22. juli 2011 var ondskapens dag. Hole har som kjent i en ond sirkel. Dette ser vi i det politiske miljøet i Hole. En Arbeiderpartipolitiker sprer påstander som han vet er feil.

Mange spør om hvorfor dette gjøres og hva som er hensikten med å villede og feilinformere fordi dette påfører innbyggere en ekstra belastning og bidrar til enda mer splittelse.

Nå har en Høyrepolitiker stilt seg bak et anonymt innlegg, for å skape inntrykk av krangel og intriger i en velforening og som har til hensikt å sette andre i et dårlig lys.

Jeg har aldri hørt om at et kommunestyremedlem, som er folkevalgt ombud for innbyggere, deltar i noe så ufint og klanderverdig.

I tillegg har vi lederen av utvalget for plan og miljø som har uttalt at det er hennes klare ambisjon å få minnestedet på plass, uansett om det blir belastninger for beboere.

På toppen av det hele har vi en ordfører, som nekter å uttale seg, som ikke vil svare på konkrete spørsmål og som sier tvert nei når han blir bedt om å bidra til å samle og forene kommunen vår. Det er det varaordføreren som må forsøke å gjøre.

Mangler totalt kunnskap

Utspillene og alle uttalelsene fra politikere har avslørt at de ikke kan ha lest dokumentene og satt seg godt nok inn i saken. De fremstår som forutinntatt og opptatt av personlig eller politisk prestisje, mindre opptatt av lover og regler, ryddig saksbehandling og håndtering.

Innbyggere, som politikerne er valgt til å forsvare og ta vare på, er helt uvesentlig. Alt som er kommet fram vitner om fravær av kunnskap, kompetanse, folkeskikk og anstendighet.

Hvordan kan det ha seg at det politiske miljøet i Hole har endt i rennesteinen? Og hvordan kan de samme politikerne i det hele tatt behandle denne saken i kommunestyret?

Kan vi overhodet være trygge på at innbyggernes interesser blir ivaretatt og lover og regler følges når alt åpenbart har gått på styr, når alle har gått seg bort og att på til viser en forakt for folket sitt?

Er Ringerikes Blad en avis?

Det er ingen tvil om at Ringerikes Blad må ta en god del av ansvaret. Ringblad, som er treffsikker når det gjelder dødsannonser, konkurser og butikkåpninger, klarer ikke å stille kritiske spørsmål, avdekke konsekvenser av avgjørelser som tas og nekter å skrive om samrøre mellom politikk og penger.

Avisen driver en ensidig journalistikk og fremmer vei, bane og vekst og er mikrofonstativ for investorer, politikere og rådmenn. Konsekvenser og kritiske spørsmålene overlater de til innbyggere å informere om i avisinnlegg.

Dette ser vi i omtrent alle de store sakene. Redaksjonen velger å lukke øynene og mangler interesse og evne til å skrive om saker som krever at man må sette seg inn i problemstillinger.

Da tar ikke Ringerikes Blad oppgaven og ansvaret som avis på alvor. Denne gangen gjorde bladet en generaltabbe.

Ringerikes Blad burde ha publisert navnet på Høyrepolitikeren samtidig med det anonyme innlegget og informert folk om hva som faktisk foregår i bakgården til Herredshuset vårt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.