Det handler om verdighet, respekt og trygghet | Unni Carlsen

KREVER ENDRING: Unni Carlsen er bekymret for mye av det hun ser i eldreomsorgen. Hun mener en annen måte å organisere ting på kan gjøre at eldre trives bedre på sykehjem.

KREVER ENDRING: Unni Carlsen er bekymret for mye av det hun ser i eldreomsorgen. Hun mener en annen måte å organisere ting på kan gjøre at eldre trives bedre på sykehjem. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Nå må det handling til! sier Unni Carlsen i dette leserinnlegget.

DEL

MeningerVi må ha lyst og vilje til å akseptere at virkeligheten ikke stemmer med intensjonene i vår eldreomsorg. Vi må ha lyst til å lytte til dem som opplever virkeligheten – de eldre selv, de pårørende og de ansatte.

Det er nå budsjettplanleggingen begynner.

Ventelister er uverdig, og slett ikke alle får tilbud om korttidsplass mens de venter ...

Altså: vi bør vedta å avskaffe ventelister, og vedta å sørge for og garantere for at vi framover vil ha nok og gode nok sykehjemsplasser.

LES OGSÅ: Etterlyser flere ansatte med høyere kompetanse: – Eldreomsorgen er ikke verdig og god nok 

Vi må se på kriteriene for å få en sykehjemsplass. Jeg mener at utrygghet og redsel er totalt uverdig, og bør være en selvfølge for å få en sykehjemsplass med trygghet, pleie og omsorg 24 timer i døgnet.

Og så må vi se de ansattes vei – deres fortvilelse over ikke å ha nok tid verken i hjemmesykepleien eller på sykehjemmene er også respektløst overfor dem.

Det skal ikke lukte urin i korridorene. Det skal være tid nok til å følge de gamle på toalettet, i stedet for å sette på dem bleier på grunn av mangel på tid.

Det er uverdig. Og de fleste av de gamle skjønner hva som skjer!

Til slutt vil jeg også si at vi sier at de gamle har «fått» trygghetsalarm. Ingen får noe, det betaler de for. Og ingen «får» heller en sykehjemsplass; man betaler ikke i en resepsjon, men betalingen trekkes fra pensjonen.

Det er tydelig at eldreomsorgen i Ringerike har problemer. Det ser vi på engasjementet fra alle politiske retninger, men først og fremst fra alle dem som kjenner problemene, fortvilelsen, arrogansen, maktesløsheten og uverdigheten på kroppen!

Nå må det handling til!

Unni Carlsen

Unni Carlsen, listekandidat for Høyre i Ringerike

LES OGSÅ:

Runar Johansen går ut mot Høyre-kollega Unni Carlsen: – Eldreomsorgen er god

– Jeg mener ikke at assistenter ikke kan gjøre en god nok jobb, men de skal være i tillegg, og ikke i stedet for, faglærte | Marit Steen

Heia Unni Carlsen! | Einar Zwaig (Rødt)

– Jeg er redd for å bli gammel og pleietrengende | Brit H. Walbækken Bøhler

Ja, tiden er inne for å tenke nytt i eldreomsorgen | Unni Carlsen 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags