Gå til sidens hovedinnhold

Jan Erik Gjerdbakken: Høyt spill om arbeidsplasser

Artikkelen er over 5 år gammel

Et nei til bompenger på eksisterende vei setter framtidige arbeidsplasser i regionen på spill, frykter næringslivet. Ringerike næringsforening kaster seg med dette inn i debatten om bomring rundt Jevnaker.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Formannskapet i Jevnaker fattet tirsdag et vedtak som etter flere bedrifter og næringsaktørers mening, vil sette framtidige arbeidsplasser i regionen på spill.

Les direktereferatet fra møtet

OPPSUMMERT: Politikerne sier nei til bompenger – foreløpig

Fem sentrale bedrifter i og tett på Jevnaker etterlot ingen tvil om hva de mener om viktigheten av den nye veien og konsekvensene om den ikke blir realisert, i et innlegg i avisen denne uken.

Nå hviler vårt håp og politikernes store ansvar på kommunestyrets behandling av saken.

Vi håper ingen politiker eller parti har lyst til å stille seg slik at de må stå opp og ta ansvaret for at Jevnaker og regionen ikke får den vekst, utvikling og de sårt tiltrengte arbeidsplassene som er sterkt avhengig av at alle regionens infrastrukturprosjekter blir realisert – Ringeriksbanen, E16 Sandvika – Hønefoss, E16 Nymoen – Eggemoen, E16 Eggemoen – Olum og bypakke Hønefoss.

Et «veiinfarkt» på den østgående aksen av E16 vil redusere den totale nytteverdien disse prosjektene i sum vil ha for vår region.

Ønsker vi å være en offensiv bo- og næringsregion i årene som kommer, MÅ vi om det så er smertefullt, gripe muligheten nå. Det er nå vi har «tilbudet».

Det er ingen signaler som tyder på at prosjektet blir realisert med en høyere statlig andel eller lengre nedbetalingstid om vi bare står imot og ikke aksepterer den statlige andelen som ligger som en forutsetning i prosjektet.

Det er ikke vanskelig å ha sympati og forståelse for de argumentene som anføres med hensyn til bomplasseringer og den økonomiske belastning det kan påføre enkelte, men vi er der nå at vi må se realitetene i øynene og forstå alvoret i situasjonen – det står om ny vei med de muligheter det gir for Jevnaker og regionen framover, eller ikke ny vei med de konsekvenser det vil få for veksten, utviklingen og arbeidsplassene vi skal leve av i framtiden.

Torsdag 17. desember 2015 står slaget om ny E16 gjennom Jevnaker når Jevnaker kommunestyret trer sammen.

Måtte det bli en historisk merkedag for vilje til offensiv satsing på framtiden og ikke en merkedag for da vi lot mulighetene gå fra oss.

Kommentarer til denne saken