Den dagen vi driver terror mot dyr | Jenny Rolness

Av

- Vi er nødt til å ta mer hensyn til livet rundt oss. Nyttårsraketter i privat regi bør forbys, skriver Jenny Rolness fra Dyrenes rett i dette leserinnlegget.

DEL

MeningerNå er det for sent for denne gang, men vi kan bare håpe at stadig flere våkner og tar avstand fra den terroren som drives mot dyr på årets siste dag.

1. januar 2011 falt rundt 5.000 fugler ned over byen Beege i Arkansas i USA. Året etter skjedde det samme igjen på samme dag og samme sted. Flere steder i verden møtes folk av synet av døde fugler på årets første dag.

Et internasjonalt forskerteam basert i Nederland brukte værradar til å overvåke bevegelsene til ville fugler på nyttårsaften. Data avslørte at titusenvis av fugler eksploderte i flukt rundt midnatt når fyrverkeriet startet. De panikkslagne fuglene nådde høyder på 500 meter der de fløy i tette flokker i 45 minutter. Fugler ser dårlig i mørke og kan i flukten fly inn i kraftlinjer, trær og bygninger.

Vi vet at hunder, katter og andre familiedyr kan bli panisk redde av nyttårsraketter. Også i år meldes det om mange rømte og bortkomne hunder nyttårsaften. Vi hører om hunder som er blitt funnet med knekte klør og hudløse poter, og andre som har revet seg til blods etter å ha forsøkt å grave seg gjennom betonggulv. De flykter fra det som de opplever som en krigssone. Det samme gjør de ville dyrene, vi ser det bare ikke.

Det er ikke verdt det. Vi kan ikke fortsette å skremme livet av dyr på årets siste dag. Vi må finne en fredeligere måte å markere at vi går inn i et nytt år. Vi er nødt til å ta mer hensyn til livet rundt oss. Nyttårsraketter i privat regi bør forbys.         

Jenny Rolness

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags