Lite troverdige begrunnelser for nedleggelse | Einar Kristiansen

GODT INNEKLIMA: – Det er montert nytt ventilasjonsanlegg som burde gi meget godt inneklima i Heggen barnehage, sier Einar Kristiansen i dette innlegget.

GODT INNEKLIMA: – Det er montert nytt ventilasjonsanlegg som burde gi meget godt inneklima i Heggen barnehage, sier Einar Kristiansen i dette innlegget. Foto:

Av
DEL

MeningerRådmann Tore Isaksen vil legge ned Heggen barnehage for å slippe å pusse opp. Dette skal i følge forslaget gi en besparelse på 300.000 kroner i 2020 og 600.000 kroner hvert år de neste tre årene. En begrunnelse er at det skal være, sitat: ”- behov for en betydelig oppussing av bygget. Det dreier seg blant annet om ”investeringer for å få et bedre inneklima.”

Som mangeårig lærer og rektor ved Heggen skole og deltaker i byggekomiteen da skolen ble bygd, virker disse begrunnelsene lite troverdige.

Da Heggen barnehage overtok bygget etter Heggen skole, ble det foretatt en innvendig bygningsmessig tilpasning for barnehageformål. I tillegg ble det montert nytt ventilasjonsanlegg med en generator, som i følge informasjon på skilt, yter 5.000 kubikkmeter luft både inn og ut pr. time. Dette burde gi et meget godt inneklima.

Einar Kristiansen.

Einar Kristiansen.

Utvendig besiktigelse fra bakken viser at utvendig kledning, spesielt på skyggefulle sider, har fått en del svartsopp, men denne er normalt lett å vaske av. Med noe bruk av stålbørste vil det meste av kledningen kunne males.

Noe panel, spesielt der takrenner løper ned, bør skiftes. Små detaljer som massepålegging for å sikre at vann skal renne vekk fra grunnmuren, spesielt ved taknedløp, kan hindre grobunn for sopp. Egentlig burde mye, også eventuelt dør og vindusmaling, være rutinearbeid for vaktmester/eiendomstjenesten.

Til orientering, bygget var nytt og ferdig for innflytting 1978.

For øvrig må det minnes om at Heggen barnehage nå er det eneste kommunale bygget på Veme der det er sal stor nok for visse typer idrettslige aktiviteter og møter for større forsamlinger.

Mange vil dessuten huske politikere som lovet fortsatt tilrettelegging for kulturarbeid, selv om skolen var lagt ned.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags