Heggen barnehage bør bestå | Olav Bjotveit

VIL BEVARE HEGGEN BARNEHAGE: Olav Bjotveit, medlem i Ringerike Senterparti.

VIL BEVARE HEGGEN BARNEHAGE: Olav Bjotveit, medlem i Ringerike Senterparti. Foto:

Av

– Jeg mener det er viktig at Heggen barnehage sikres permanent drift, skriver Olav Bjotveit i dette innlegget.

DEL

MeningerDet er med undring jeg registrerer at rådmann Tore Isaksen i Ringerike kommune i forslag til budsjett for 2020 foreslår å legge ned Heggen barnehage, bare ca. ett år etter at politikerne vedtok at den skulle bestå. Det er betenkelig og klanderverdig at han overprøver politiske vedtak og motarbeider foreldrenes ønsker.

Jeg mener det er viktig at Heggen barnehage sikres permanent drift.

Dette standpunkt begrunnes med følgende: Jeg ønsker levende bygder med styrket bosetting. En nedleggelse av barnehagen vil føre til det motsatte. En barnehage i nærmiljøet er derfor et positivt distriktspolitisk virkemiddel og bidrar til å tiltrekke seg småbarnfamilier. Jeg mener at kommunale tjenester skal lokaliseres der folk bor.

En nedleggelse fører til økt privatbilisme ved at foreldrene må kjøre ungene til barnehager som ligger lenger unna. Miljømessig vil dette ha negative konsekvenser. Kommunen har et spesielt ansvar for å begrense privatbilismen.

Rådmannen foreslår også at bygningen skal rives, og foreslår å bevilge 3,4 millioner til riving av gamle bygninger.

Disse pengene bør brukes til å restaurere barnehagen. Jeg håper at politikerne tar til vett og går imot dette ufornuftige og distriktsfiendtlige forslaget.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags