Jamil Khalayli kommer 18. september med en rekke påstander om Med Israel for fred (MIFF) som er feil.

Hans manipulasjon med vårt organisasjonsnavn er i beste fall barnslig.

Det stemmer ikke at «MIFF støtter den mest aggressive og nasjonalistiske delen av det israelske politiske landskapet».

MIFF støtter jødenes rett til et nasjonalt hjemland i Israel, men vi er partipolitisk uavhengig både i Norge og i Israel.

Fra den israelske debatten gjengir vi ulike stemmer. MIFF håper å se fred mellom Israel og naboene, og lengter etter den dagen palestinske ledere, eller i det minste palestinske representanter i Norge, tar offentlig til orde og aksepterer at Israel skal forbli en jødisk stat.

Khalayli trekker noen ville og ubegrunnede konklusjoner av hva MIFF mener om de israelske soldatene i Breaking the Silence og Jewish Voice for Peace.

Da MIFF for fem år siden omtalte sistnevnte som en tysk-jødisk gruppe, var det på ingen måte for å undergrave troverdigheten til organisasjonen. Er det tyskere eller jøder Khalayli ser på som lite troverdige?

Det store flertallet jøder ønsker seg en løsning med to stater for to folk. De vil ønske en palestinsk stat velkommen dersom den kan bli opprettet i fred og etter avtale som avklarer grenser mot Israel. Kan Khalayli akseptere at en stat med jødisk flertall er kommet for å forbli ved siden av en palestinsk, arabisk, muslimsk stat?

LES OGSÅ DETTE LESERINNLEGGET: Tanker ved skolestart: På Gaza bombes skoler