Gro Ridderhus: Ta vare på byen vår

Kong Ringsgt 12 fra boka "Hus i Hønefoss" av Jo Sælleg.

Kong Ringsgt 12 fra boka "Hus i Hønefoss" av Jo Sælleg. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

I dette innlegget tar Gro Ridderhus til orde for å restaurere de gamle villaene som preger bybildet «tilbake til sin fordums prakt». Før det er for sent.

DEL

LeserinnleggSom byboer i Hønefoss heier jeg på alle tiltak som gjør byen til et bedre sted å være.

Mitt fokus vil alltid være at byen skal kunne «fortelle sin livshistorie» og ikke miste sin sjel i alle endringene som kommer. Derfor er «verne-tanken» viktig i alt vi foretar oss når noe gammelt må vike plassen for noe nytt. Dessverre synes jeg vi har mistet altfor mye allerede.

Skøienvillaen

Akkurat nå vil jeg rette blikket mot den gamle «Skøienvillaen» i Kong Rings gate 12, der rusomsorgen holder til. Jeg vet ikke hvilke planer kommunen har med eiendommen, men det er i hvert fall tydelig at man ikke ser verdien av å vedlikeholde dette flotte huset.

Jo Sellæg, ekspert i bygningsvern, uttaler i boken «Hus i Hønefoss» at «dette er en jugendbygning med svært høy arkitektonisk kvalitet.»

Nå står huset og forfaller år for år, og ingenting skjer. Tomta er sentral og svært attraktiv. Jeg vil tippe at mang en utbygger har tenkt tanken, rive og bygge nytt. Det må ikke skje!

LES OGSÅ: Varmestua Villa'n skal flytte

Gro Ridderhus

Byboer

Hønefoss

Dårlig vedlikehold

Det er også et tankekors at dagens brukere av huset er mennesker som sliter med livene sine. Hvorfor skal de tilbys et dårlig vedlikeholdt lokale? Er holdningen slik at litt rufsete mennesker godt kan være fornøyd med et litt sjuskete tilholdssted? Dette verdisynet kan ikke kommunen stå inne for.

I et leserinnlegg i avisen 8. mars nevner en annen leser, A. Benterud, den gamle prestegården i Storgaten 21 og dens skjebne. Det er akkurat det samme som skjer der. I utgangspunktet er også dette et flott verneverdig hus som burde tas godt vare på, men som dessverre gradvis forfaller.

Her er det Mental Helse som holder hus. Igjen synes jeg det er uverdig å tilby dette til mennesker som sliter psykisk.

Bør restaureres

Mitt håp er at disse flotte villaene blir restaurert tilbake til sin fordums prakt. Da tar vi vare på byen, dens særpreg og menneskene som bor her.

LES FLERE INNLEGG:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags