Gå til sidens hovedinnhold

Helge Stiksrud: Samhandling gir suksess

Artikkelen er over 4 år gammel

Det er avgjørende at vi får på plass langsiktige planer som gir forutsigbarhet og slår fast hvordan vi vil at Ringerikssamfunnet skal utvikle seg, skriver Helge Stiksrud (V).

Leserinnlegg Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ringeriksregionen står ved et historisk veiskille som andre kan misunne oss. Denne muligheten må vi ta vare på. Det oppnås best gjennom å enes om mål og så samarbeide med alle gode krefter om gjennomføringen for å nå målene.

Aage Thoresen hadde nylig et viktig innlegg i avisen hvor han peker på at «vår felles fremtid ligger i potten» og skriver videre «Dyktigheten vi utviser nå, vil vi få betalt for siden. Dumskapen likeså».

Jeg - og mange med meg - deler denne oppfatningen. Jeg tror forhåpentligvis alle også kan være enig med Thoresen i at det skal skapes flere moderne arbeidsplasser i regionen og at våre barn og barnebarn opplever regionen som attraktiv, og velger å bosette seg her etter endt utdannelse.

Dette betyr at vi som er politikere i dag må være vårt ansvar bevisst slik at vi om 20 år kan se tilbake og enes om at vi i hvert fall gjorde vår del av jobben med å skape en god bo-, arbeids- og opplevelsesregion uavhengig av hvordan kommunegrensene da vil se ut.

Det er et demokratis velsignelse at det er ytringsfrihet, og at folk har ulike oppfatninger i viktige saker.

Det skal være diskusjoner og meningsutvekslinger underveis i prosessene. Når vi kommer til beslutningspunktene og avgjørelser er tatt, er det avgjørende at vedtakene blir respektert og at det ikke oppstår ødeleggende omkamper.

Omkamper fører til at eksterne aktører - både statlige og næringsaktører - foretrekker andre prosjekter og lokaliseringer hvor kreftene står samlet. Dette finnes det mange eksempler på. Vi må for alt i verden unngå den fellen.

Vi skal spille på lag med dem som ønsker å etablere seg her, men uten at vi selger sjelen vår.

Vi skal spille på lag med dem som ønsker å etablere seg her, men uten at vi selger sjelen vår.

Det er derfor avgjørende at vi får på plass langsiktige planer som gir forutsigbarhet og slår fast hvordan vi vil at Ringerikssamfunnet skal utvikle seg.

Personlig mener jeg at vi har de naturgitte forutsetningene for å lykkes – ikke minst gjelder dette å realisere det grønne skiftet i næringspolitikken.

LES OGSÅ:

Vil du lese mer om byutvikling? Ta en titt på samlesiden her.

Kommentarer til denne saken