Gå til sidens hovedinnhold

Mangler vi selvtillit og pågangsmot? | Eva Bekkelund-Eriksen

Artikkelen er over 3 år gammel

– Hva er grunnen til at man ikke har klart å gjennomføre mer omfattende og helt nødvendige endringer og som ville bidratt til mer optimisme og positive forandringer for framtiden? spør Eva Bekkelund-Eriksen i dette leserinnlegget.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ifølge politikere, næringsliv og lokalavisen vil Ringeriksbanen være selve oppstandelsen for hele regionen vår. Får vi banen vil titusener flytte hit, vi får minst én nyetablering i timen, gatene i Hønefoss fylles til randen med folk og vi unngår økonomisk katastrofe og armod.

Når vi får et slikt drømmespeil, er det nødvendig med korrektiver og et svært viktig spørsmål:

Har dere en plan B?

Slipp turistene inn

Hvorfor har for eksempel politikerne i Hole latt være å satse på våre egne lett tilgjengelige ressurser? Med vår sentrale beliggenhet, eventyrlige høyder, fjorder og elveløp og ikke minst historie, har vi alle muligheter til å bli en attraktiv turistdestinasjon.

Eva Bekkelund-Eriksen

Holeværing

Hole

Hvorfor skal pengesterke japanere, kinesere og amerikanere gå rundt i Oslo når de kan fraktes miljøvennlig hit til oss med Nettbuss og få en opplevelse de sent vil glemme?

Mat og kunst på Helgelandsmoen

Hvorfor ikke etablere et miljø eller senter for matkultur og kunst på Helgelandsmoen, der Klevjer driver sitt galleri med imponerende vilje og iver og andre allerede produserer mat og drikke?

Det er et stort paradoks at politikerne våre har brukt skattepengene på papirtigeren Ringerike Utvikling framfor å satse og støtte lokale initiativ som kan gi muligheter for framtiden i lokalsamfunnet.

Vi har tapt inntekter og arbeidsplasser fordi ambisjonene og viljen til å skape noe positivt og bærekraftig, basert på det vi allerede har i bygda vår, har vært fraværende.

Hvervenkastet det nye Ringerike

For noen år siden ble «Det nye Ringerike» lansert, uten at det er helt klart hva dette betyr. Det er en kjensgjerning at Hønefoss og dermed Ringerike har stått overfor en stor omstilling, som det åpenbart har vært vanskelig å forholde seg til. Folks handlevaner har endret seg og handelsbyen Hønefoss har slitt lenge. Denne trenden kan neppe snus. Enkelte investorer har i stor grad tatt over både byplanlegging og utbygging. Hvorfor har politikerne latt være å gå i bresjen for omstillingen, tatt grep og vært i forkant av utviklingen? De har for eksempel godtatt en viss handelsvirksomhet på Hvervenkastet, men latt være å følge opp med å etablere Hønefoss som bolig- og opplevelsesby med kultur, kafeer, spisesteder osv. og etablert Hvervenkastet handelssenter.

Hvervenkastet er et naturlig og logisk stoppested for handel, både for reisende og de som bor i hele regionen.

Politikerne må ville og gjøre noe

Hva er grunnen til at man ikke har klart å gjennomføre mer omfattende og helt nødvendige endringer og som ville bidratt til mer optimisme og positive forandringer for framtiden? Et kompetent og tydelig politiske lederskap er helt avgjørende. Folkevalgte som stiller til valg må ha en plan og en ambisjon. Det nytter ikke bare å være politiker. Det er viktig å faktisk ville noe, og ikke minst gjøre noe.

Til syvende og sist dreier det seg om selvtillit og pågangsmot. Mangler vi litt av dette i regionen og lener vi oss i stedet i for stor grad mot staten og en bane som skal redde oss?

I denne regionen har vi alt å gi, ingenting å tape.

Bildeserie

Handle på Kuben eller Hvervenmoen? Dette mener noen av shopperne

Kommentarer til denne saken