Jens E. Fjeld: En sunn utbygging

Jens E. Fjeld skriver at han Ringerike kommune må få på plass en reguleringsplan for byen.

Jens E. Fjeld skriver at han Ringerike kommune må få på plass en reguleringsplan for byen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

– Det er viktig at kommunen får på plass en helhetlig framtidsrettet reguleringsplan for byen, skriver Jens E. Fjeld i dette leserinnlegget.

DEL

LeserinnleggDet skjer en kraftig utbygging i Hønefoss og på Ringerike. Da er det viktig at den utbyggingen som nå skjer i byen er «sunn».

Da er det viktig at forholdet mellom tilbud og etterspørsel ikke har så store gap som det er i Oslo nå, hvor det snakkes om en boble. I Oslo er økningen i boligprisene på hele 23,3 prosent, mens den på landsbasis er på 12,8 prosent.

Nye krav

I Oslo er det ikke lett å være første gangs boligkjøper. På grunn av skole og jobbtilbudet er det mange som smertelig får erfare dette.

Fra 1. januar ble den nye boliglånforskriften innført. Den stiller høyere krav til egenkapital, og maksimerer lånebelastningen til fem ganger brutto årsinntekt.

Skal byen og distriktet tiltrekke seg nye innbyggere, enten de flytter hit fra andre landsdeler, studenter som ønsker å etablere seg evt. med familie, eller andre kreves det sitt av utbyggere.

Helhetlig plan

Et sunt boligmarked krever også fokus på klima og miljøhensyn. Dette gjelder spesielt med fortetning i bynære strøk, etablering ved allerede utbygd infrastruktur, nær kollektive trafikktilbud. Dessuten i forhold til butikk og servicetilbud.

Derfor er det viktig at kommunen får på plass en helhetlig framtidsrettet reguleringsplan for byen.

Les også:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags