Høyre-duo: – T-skjortene gjorde susen

Artikkelen er over 4 år gammel

Vi har fått det vi ber om – svar på tiltale og innspill i den viktige debatten om Ringeriksbanen, E16 og byutvikling. Nå håper vi at enda flere blander seg inn, sier kommunestyrerepresentantene.

DEL

LeserbrevHerlig, sier vi. T-skjortene gjorde susen. Som planlagt, for øvrig. Vi er litt skuffet over at elg, eventuelt elger, i solnedgang ikke ble nevnt i Terje Andersens svarundertegnedes artikkel i Ringerikes Blad forleden.

Men spøk til side, vi har fått det vi ber om – svar på tiltale og innspill i den viktige debatten om Ringeriksbanen, E16 og byutvikling. Nå håper vi at enda flere blander seg inn.

LES INNLEGGET TIL TERJE ANDERSEN HER.

Debatt om debatten

Det skuffende i Terje Andersens artikkel er at den nærmest blir en debatt om debatten. Hvor er Andersens vyer og ideer? Hvordan mener han at byen skal utvikle seg, og hvordan vil han nå målet?

Vi som ikke bare har korttidsminne, men også makter å huske noen år tilbake i tid, vil huske at Lise Bye Jøntvedt i artikler i Ringerikes Blad har kommet med en lang rekke konkrete innspill til byutvikling og til bygging av attraktivitet.

Inger Kammerud var inntil i fjor høst prosjektleder i Statens vegvesen, og ansvarlig for utredningen om vei- og trafikkløsninger i Hønefoss.

Arbeidet ble fullført av andre, men utredningen varsler det grønne skiftet og prinsipielle forslag til trafikksanering kan leses direkte ut av forslagene i utredningen.

Vi har satt ord på det

«Foreløpig har få politikere (om noen?) klart å sette ord på hvor vi skal, og hvordan vi skal komme dit. Der lykkes heller ikke Kammerud & Bye Jøntvedt,» påstår Terje Andersen.

Jo da, vi har altså satt ord på det, men det kreves langtidsminne for å komme på det. La oss ta en kort oppsummering:

«Byens framtid skapes av oss – ikke av NSB og Statens vegvesen.» (Sitat Terje Andersen)

La oss være enige om at byens framtid skapes av oss. Men NSB og Statens vegvesen kommer til å legge en rekke premisser for utviklingen av framtiden med ny vei og bane. All byutvikling og fortetting bør foregå innenfra og utover.

Det vil gi oss flere mennesker som bor i byen og bruker byen med dens byrom, spisesteder, kultur og forretninger. Gjennomgangstrafikken i Kongens gate, Tippen, bybrua og Hønengaten må flyttes ut av sentrum og få bedre flyt.

Elvebreddene må gjøres tilgjengelige og åpne for tilgang til vannet. Fra nord til sør i byen må det kunne sykles på et trygt og gjennomgående sykkelveinett. Bilen må nedprioriteres til fordel for gående og syklende i sentrum. Vi må få flere gangbruer over elva. Hønefoss stasjon må utvikles til et moderne trafikk-knutepunkt som kan nås med buss og bil på et veisystem som ikke går gjennom sentrum.

Andre syn

«Når Ringerikes ledende beslutningstakere den ene uken sier JA til en meningsløs bensinstasjon i hjerterota av Hønefoss – for så ved neste korsvei å ivre for grønne verdier – er det hjerteskjærende inkonsekvent, og et «varsko her» om at det ligger mange og store utfordringer foran oss.»

Er det virkelig «hjerteskjærende inkonsekvent» at Ringerike Høyres velgere i september valgte inn kandidater som kanskje har noen andre syn på noen områder enn kandidatene i forrige periode? Kanskje ikke.

Nå ser vi jo at Terje Andersen gir oss City Life-damer «kred» for å ville noe. Vi varsler at vi kommer til å fortsette med det, og vi kommer til å fortsette å gi innspill til debatten om byutvikling gjennom Ringerikes Blad.

Vi håper Terje Andersen vil fortsette med å sparke til høyre og venstre, og gjerne få andre med seg. For det er jo riktig som Terje Andersen sier, det er vi som bor her som skal skape framtiden og ikke NSB og Statens vegvesen.

Er det virkelig «hjerteskjærende inkonsekvent» at Ringerike Høyres velgere i september valgte inn kandidater som kanskje har noen andre syn på noen områder enn kandidatene i forrige periode?

Inger Kammerud og Lise Bye Jøntvedt

Kommunestyrerepresentanter Ringerike Høyre

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags