Kjetil Moslåtten: Byen må fylles med innhold

– Jeg er 36 år gammel, og var en av de yngste frammøtte, skriver Kjetil Moslåtten i leserinnlegget om mandagens folkemøte om framtiden.

– Jeg er 36 år gammel, og var en av de yngste frammøtte, skriver Kjetil Moslåtten i leserinnlegget om mandagens folkemøte om framtiden. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Hønefoss må fylles med innhold, bare ikke nye veier og bygg, forfekter Kjetil Moslåtten i dette leserinnlegget.

DEL

LeserbrevSom en av ca 245 fremmøtte var jeg tilstede på Ringerike næringsforenings folkemøte om byutviklingen Hønefoss og Ringerike står ovenfor.

LES MER OM MØTET: – Ny sentrumsvei i Hønefoss blir ny barrière

Jeg visste ikke hva jeg gikk til. Hadde ikke deltatt på noen folkemøter før, og ei heller involvert meg politisk. Det som fikk meg til å møte opp, er mitt brennende ønske om at Hønefoss skal bli et bedre sted å bo, et bedre sted å leve. Og nettopp å LEVE er det viktige her.

Barna våre

Jeg er 36 år gammel, og var en av de yngste fremmøtte, uten å ha gjort opp regnskap, så tror jeg at jeg kunne telle på to hender antall fremmøtte som var under 40!

Hvem er det som skal høste resultatene fra det arbeidet som legges ned nå? Hvem er det som skal nyte godt av en grønnere by? Hvem er det som skal fylle byen med liv? Hvem er det vi ønsker skal bruke sin arbeidskraft, kreativitet og innovasjon lokalt?

Svaret er selvsagt!

Våre barn, de som nå går i barnehagen, de som nå tråkker ut siste rest av gamle og falleferdige skoler. De som nå skal vokse opp på vår byggeplass. Da er det vel bare rett og rimelig at vi som foreldre og nyetablerte engasjerer oss i byen vår.

Jeg tror vi alle er interessert i fremtiden for byen vår, og det skal vi være. Jeg ønsker også å kunne høste av utviklingen, kommunal infrastruktur, kulturtilbud og et levende sentrum.

Det de gjorde i Drammen

De siste åtte årene har jeg bodd i Hønefoss, og arbeidet i Drammen.

Prisbelønnede Drammen som så fint påberoper seg tittelen elvebyen.

Der har jeg jobbet på papirbredden, på en kulturinstitusjon, med utsikt til den prisbelønnede Ypsilon-broen, midt i hjerte av den enorme utviklingen Drammen har hatt de siste 15 årene. For det har blitt gjort enormt masse bra i Drammen.

De har renset elven, gjort elvebredden grønn og innbydende, bygd broer, flyttet trafikk, bygd flotte bygg, etablert en hel del bedrifter, og skapt vekst i byen. Folk bruker ikke lenger uttrykket; «Det er bedre med en dram i timen, enn en time i Drammen».

LES OGSÅ DETTE LESERINNLEGGET: Øystein Hallre: Er de dumme i Drammen?

De unge som før ble tiltrukket av det urbane bylivet i Oslo, flytter nå både til og tilbake til Drammen. Og det er viktig. Skal de kunne holde vedlike byen de har renovert, så er man avhengig av vekst, både økonomisk og sosialt.

... men de glemte noe

MEN!

Det er en ting som Drammen glemte i alle byggesakspapirer, og grønne profiler, og trafikkale vedtak. De glemte at byen må fylles med innhold.

Det må satses på kultur, det må satses på innovasjon, det må satses på tilbud til alle, det må skapes et engasjement for å skape noe sammen.

Dette er viktig!

Og det fine med det er at man ikke trenger å vente på byggesaksbehandlinger, reguleringsplaner, statens vegvesen, Jernbaneverket eller budsjetter.

Dette må vi starte med nå.

Må fylles med liv

Vi må begynne å bruke byen vår nå, vi må gå på cafe nå, handle hos den lokale bedriften nå, gå i gågata nå, skape kultur nå, oppleve kultur nå, heie på Hønefoss nå, bruke de grønne byrommene nå.

Vi må fylle byen med innhold!

Det hjelper svært lite å skulle bygge nye flotte bygg, gjøre byen grønnere, få kortet ned reiseveien til Oslo, hvis ikke vi skaper innhold.

LES OGSÅ: Ringerike kommune engasjerer arkitekter til å tegne framtidens Hønefoss

Vi må ikke tenke at Ringeriksbanen skal gå gjennom Hønefoss. Vi må tenke at den skal gå til Hønefoss, en by med identitet og innhold. En by med unike muligheter for vekst.

Vi må fylle byen med innhold!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags