Karl Hermod Aarøen: Grønn eller død by?

- Gjøres ikke mer med parkering og tilgjengelighet i bykjernen er alle «småbutikker» snart borte, dessverre kanskje for godt, skriver Karl Hermod Aarøen.

- Gjøres ikke mer med parkering og tilgjengelighet i bykjernen er alle «småbutikker» snart borte, dessverre kanskje for godt, skriver Karl Hermod Aarøen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

– Med så stort omland som Hønefoss har, må det legges til rette, også for bilkunder, skriver Karl Hermod Aarøen i dette leserinnlegget.

DEL

Leserinnlegg Mye er skrevet om utviklingen av Hønefoss som handelsby. Mange er bekymret for situasjonen - med rette. Bjørg S. Kristiansen har poengtert helt riktig at tilgjengelighet er helt vesentlig (Ringblad 13. mars).

Med så stort omland som Hønefoss har, må det legges til rette, også for bilkunder. Sandvika Storsenter tiltrekker seg masse kunder blant annet på grunn av gode parkeringsmuligheter som er gratis (tidsbegrenset). Kuben har også to timer gratis parkering i deler av parkeringshuset. Hvorfor kan ikke dette gjelde alle parkeringsetasjene? Det blir fort fylt opp i 2. etasje og på taket, og mange kvier seg for trange forhold.

Gratis andre steder

«Tippenområdet» og de andre parkeringsområdene kunne også hatt 2 timer gratisparkering. Kan enkelt løses med parkeringsskive i ruta (praktiseres i byer i Danmark).

Besøkte Reykjavik for noen år siden. Husker jeg ikke feil var det en del enveiskjørte gater med muligheter for gratis korttidsparkering. Også noe for Hønefoss?? Hvervenkastet, med alle sine store forretninger, har gode, gratis parkeringsmuligheter og trekker store kundemasseer.

Gjøres ikke mer med parkering og tilgjengelighet i bykjernen er alle «småbutikker» snart borte, dessverre kanskje for godt.

Angående kulturliv og «by-liv» på kvelden; gratisparkering etter kl. 17.00 eller 18.00 og fri parkering i helgene fra for eksempel lørdag kl.17.00.

Aldri mer hit

Tenker på en familie fra Oslo som hadde fått «lapp» på ruta nede på Tippen. De hadde betalt for parkering, men hadde satt bilen på «feil» område – i forhold til Q-park og kommunalt område. Diskusjon med parkeringsvakten ble tvert avslått. Familiens avskjedskommentar var: "Aldri mer stopp i Hønefoss".

Angående gjennomgangstrafikken, vil kanskje noen blinkende lyskryss i Kongens gate og rundkjøring på Nordsiden redusere kødannelse og forurensing…?

Derfor….. Tilgjengelighet – gratis korttidsparkering … avgjørende for å beholde en «levende» bykjerne.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken