Gå til sidens hovedinnhold

Gjør Tippen grønn

Artikkelen er over 4 år gammel

Tippen-området bør fredes, og for framtiden bli en grønn lunge til glede for alle, foreslår Anne Rønningsbakk i dette innlegget.

Leserinnlegg Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det har gjennom mange år vært diskusjoner om utviklingen av bysentrum i Hønefoss.

Jeg var, som veldig mange andre, interessert tilskuer på møtet i Samfunnshuset der Haakon Tronrud presenterte sine visjoner for Øya og Tippenområdet.

Og det var spenstige planer. Nå er det på tide at politikerne kommer på banen og er voksne.

Tronruds utgangspunkt er som bygningsmann i det private næringsliv. I den rollen gjør han en god jobb. Det som nå skjer i Arnemannsveien 3, for eksempel, er spennende og vil bli en berikelse for byen. Men han kan ikke (få) stå alene.

LES OGSÅ: Tronruds viktige visjoner

Ingen berikelse for byen

Bygningsmenn vil bygge. Det ligger i deres natur. Tronrud er nå i ferd med å tette igjen alt vi har av pusterom i byen.

Sentrumskvartalet, som den kolossen den er, vil nok ikke bli stående i historien som noen berikelse for byen.

Den er ikke like ille som Thorensengården og Ringerikes Sparebank i sin tid var for Søndre torg, men er i klassen, etter min mening. Jeg ser heller ikke fram til at nybygget på drosjeparkeinga står ferdig.

Når det er sagt, de nye planene er som nevnt spenstige. Og noe av det bør få bli realisert.

Området rundt Stormarkedet er, som det framstår nå, ikke noen skjønnhetsplett. Planen på overside av brua står godt som eget prosjekt. Vi tåler godt et fyrtårn eller to i byen. Men da må Tippen fredes.

Tippen som en grønn lunge mot elva, åpen mot Nordsida (solsida) i byen. Min visjon for denne, nå asfaltørkenen, er en park der man godt kan ha litt forretningsvirksomhet mot brua, men området mot elva må være grønn og åpen.

LES OGSÅ: Nå røper Tronrud sine spenstige visjoner for Hønefoss

I kano nedover elva

Tenk dere en dag i fremtiden når vi kan ta med barna ned i parken på Tippen, spise frokost i det grønne, leie en kano eller to og padle nedover Storelva, for eksempel til Helgelandsmoen, der kanoen kan leveres.

Der nede kan vi gå på Galleri Klevjer, vi kan bade på Ringeriksbadet, vi kan spise på General, før vi tar bussen tilbake til vakre Hønefoss. Det blir noe å by turister det! 

Hønefoss er elvene. Hvis vi bygger igjen de, stenger vi for vår identitet. Vi har mange andre bynære områder som egner seg for boligbygging, men ikke Tippen. Det hjelper ikke med gress på taket, når vi trenger gress på bakken og luft.

Vi skal, i tillegg være, og er, stolte av byen vår. Ikke på tross av, som mange synes å tro, men på grunn av.

Politikere, kjenn deres besøkelsestid. Reguler området på Tippen til grøntområde og knytt kommunens tomt til dette. Da får vi en hardt tiltrengt lunge i sentrum og ut mot elva.

LES OGSÅ:

Bildeserie

Sjekk Tronrud-planene for Øya og Tippen

 

Kommentarer til denne saken