Olav Relling: Politikerne tvinges til å velge mellom to alternativer

Ringerike videregående skole, Hønefoss.

Ringerike videregående skole, Hønefoss. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserinnleggFylkesrådmannen har foreslått å legge ned musikklinja (MUA) men også å kutte sterkt i idrettslinja ved Ringerike videregående skole (RVS).

De mange lokale talentene, som er uteksaminert fra musikklinja, har også gjort Ringerike kjent langt utenfor distriktet. (Jeg kan legge til at Ringerike Venstre i en høringsuttalelse har gått sterkt imot nedlegging av musikklinja)

Det er foreslått dramatiske kutt (70 prosent) i idrettsfag ved RVS. Det er også er foreslått å legge ned idrettslinja ved Rosthaug videregående skole i Modum kommune. Ringerikselever innenfor idrettsfag risikerer derfor å måtte flytte og/eller pendle til Drammen. Idrettslinja ved RVS er med fylkesrådmannen sitt forslag nærmest foreslått utradert.

Jeg må legge til at lokalavisa nettopp har fokusert på at Buskerud fylkeskommune har en leieavtale av klasserom i Hønefoss Arena. Denne avtalen løper fram til 2029. Det vil derfor beløpe seg til millionbeløp i leie for et sterkt redusert tilbud innenfor idrettsfag, kanskje blir idrettslinjen nedlagt ved neste korsvei. Det vil derfor langt på vei være unyttig og unødvendig bruk av offentlige midler å betale for lokaler og hallflater av fylkeskommunen, som da nesten ikke vil være i bruk av RVS.

Jeg kan ikke fri meg fra annet enn at det er en bevisst strategi av fylkesrådmannen nærmest å prøve og utradere både musikklinjen og idrettsfaglinjen ved RVS. Dermed tvinger han trolig fylkespolitikerne, også fra Ringerike, til å velge mellom to alternativer?

Det er derfor overmåte viktig og av stor betydning at alle innenfor det lokale kulturlivet å mobilisere for å beholde både musikklinjen og idrettslinjen ved RVS.

Olav Relling8Venstremedlem

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags