Utdanningsforbundet Buskerud: Vi kan ikke legge belastningen på ungdommen

Fra aksjonen mot nedlegging av musikk (MUA), media og idrettslinja i Hønefoss. Elevene slo ring rundt skolen.

Fra aksjonen mot nedlegging av musikk (MUA), media og idrettslinja i Hønefoss. Elevene slo ring rundt skolen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

– Rådmannens forslag til nedskjæringer i det videregående skoletilbudet er uakseptable, skriver Utdanningsforbundet Buskerud i dette leserinnlegget.

DEL

Leserinnlegg Utdanningsforbundet er opptatt av at barn og unge skal ha et godt skoletilbud som skal gi dem et solid fundament for voksenlivet og inspirere dem til utvikling og vekst.

Rådmannens forslag til nedskjæringer i det videregående skoletilbudet er uakseptable, og vil kunne medføre en rasering av tilbudet til elevene. Nedskjæringene innebærer blant annet nærmest utradering av ulike linjer, en stor økning i lærerløse timer, flere elever i klassene og at elever i større grad må flytte hjemmefra for å starte i videregående opplæring.

Det er også foreslått store kutt i kompetanseheving for lærere. Både linjene for medier og kommunikasjon, musikk, dans og drama og idrettsfag, har stor samfunnsmessig betydninger og bidrar til bygging av kompetanse og rekruttering inn i viktige næringer etter endt utdanning. Vi aksepterer ikke diskrimineringen av disse linjene. Det er positivt at politikere i samarbeidspartiene (Ap, Sp, V og SV) i Hovedutvalg for utdanningssektoren i Buskerud kommer på banen og varsler at de forkaster forslaget fra fylkesrådmannen. Det setter vi pris på.

LES OGSÅ: – Ingen skolelinjer skal legges ned

Vi forventer nå at det kommer forslag som innebærer en reell sikring av skoletilbudet, og ikke flikking på et raseringsforslag.

Selv om fylkeskommunen er i en vanskelig økonomisk situasjon, mener Utdanningsforbundet at vi ikke kan legge belastningen på ungdommen. Det vil få konsekvenser for deres mulighet og evne til å bygge det fremtidige Buskerudsamfunnet. Elevene har rett til reelle valg og god opplæring i rimelig nærhet til hjemmet.

Elevene aksepterer ikke kuttene. Lærerne aksepterer ikke kuttene. Lokalsamfunnet aksepterer ikke kuttene.

Nå er det på tide at alle politikere tar ansvar og klart og tydelig varsler at de ikke aksepterer disse kuttene!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken