Gå til sidens hovedinnhold

Wenche Trønnes: Da Bamse Brakar kom til verden

Artikkelen er over 5 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Da Bamse Brakar kom til verden, så måtte han straks finne seg en venn, og det måtte være en skikkelig stor en, da han var litt liten selv.

Han gikk rundt i Drammen og søkte, hvor den store vennen kunne være, jo rundt hjørne der, var et stort bygg, hva står det der. Et langt navn tenkte Bamsen, fylkeskommune hva er det, jeg får gå og høre, tenkte Bamsen, om det er han jeg trenger som min venn.

Grublet og tenkte

Som sagt så gjort, opp trappen han gikk, og der fant han vennen han trengte gitt. Hva gjør vi nå? tenkte Bamsen og den store nye vennen hans. Som egentlig var hans far. De satt og grublet og tenkte, de to, som egentlig er far og sønn, her i Drammen er det jo ikke så mye å gjøre nå.

Så fikk de en ide disse to. Det ligger en kommune ikke så langt herifra sa den store vennen, som er Bamsens far. Hvem er de da sier Bamsen, Ringerike sier den store vennen, og ja sier Bamsen, også har jeg hørt at det er en kommune til som heter Hole, så disse to ble enige om å ta Ringerike og Hole.

Elsker busser

Det er ikke veldig lenge siden, disse to fant hverandre, men på den tiden, har de klart å få vekk busser både her og der, for Bamsen elsker busser, og særlig de som går fort. Og da Bamsen har en far som gir deg penger, ja, da brummer Bamsen fornøyd, vi må gjøre mer.

Da de hadde holdt på med dette en stund, Bamse Brakar og hans nye venn, som da egentlig er hans far, tenkte de hardt, de syntes at de hadde gjort for lite, så de startet opp igjen.

Jeg vet om en flybuss der, sa den ene. Å, så bra, sa den andre, nå kan vi ta den vekk i samme slengen mens vi holder på. Og flybussen, hva skal de med den, vi tar heller over, det blir så bra for oss, det blir jo bare en time lenger, men hva gjør vel det for oss, vi tjener jo penger.

Merker ikke noe

For de i Ringerike og Hole merker ikke noe, selv om de må kjøre bil til jobb, og sitte i kø, og forurense miljø, det bryr ikke oss sier Bamsen og hans store venn som egentlig er hans far. Og de som går på skole, som Bamsen ikke vil ha, ja, hva med de, Bamsen prøver å tenke, noe som er vanskelig for en Bamse som har en fylkeskommune til far. Vi later som vi ikke vet om de tenker Bamsen og hans far.

Bamsen og den store vennen er nå helt sikker på at de i disse kommunene er helt i det blå, de skjønner ikke hva som skjer nå.

Men det Bamsen og den store vennen ikke skjønner seg på, er at vi i disse kommunene ikke finner oss i hva Bamsen og vennen finner på.

LES OGSÅ:

Kommentarer til denne saken