Gå til sidens hovedinnhold

Jan Erik Hole: Det har gått prestisje i saken om busstilbudet på Utstranda

Artikkelen er over 4 år gammel

Leserinnlegg Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg følger med diskusjonen om busstransport mellom Hønefoss og Oslo, og tror Brakar har gjort en bommert her. Det er som noen skriver, det har gått prestisje i saken.

Jeg er enig at det bør gå direktebusser som pendlerne kan bruke mellom Hønefoss og Oslo, men de andre som har jobb langs Skuiveien trenger også et tilbud uten å bytte buss i Sandvika. Det bør går en rute for pendlere som har jobb langs Skuiveien, som da starter fra Sundollen eller Vik og som betjener Utstranda og korresponderer med Hønefossbussen på Sollihøgda, og fortsetter gamleveien om Skui fram til Sandvika, og det samme tilbake. Når det gjelder dette med bestillingsrute, er det noe på trynet, spør dere meg.

Jeg tror ikke Brakar kan ha forstått dette. Først må du bestille før du skal reise, så kommer en taxi mest sannsynlig fra byen.

Kunne det vært en idé om man kunne bestille bussen om Utstranda, slik at den kjørte om Utstranda nå det er forhåndsbestilt?

Dette vil da gjelde noen avganger. Er det slik at de som pendler fra Utstranda, må bestille taxi for hver tur, eller klarer det seg med å si at vi skal ha fast taxi til samme tid i uka?

Men Brakar er mer opptatt av pendlerne som vil ha en buss som bruke minst tid mellom Hønefoss og Oslo, og det er greit nok.

Men de bør også kunne få et opplegg for dem som bor langs Utstranda og de som har Skui som sin arbeidsplass.

Det bør kjøres ekspressbusser med få stopp for dem som pendler mellom Hønefoss og Oslo. Disse bussene bør ikke ha stopp annet enn i byen samt ved Vik/Sundvollen og Sollihøgda, hvor reisende fra Utstranda kan bytte til ekspressen, og de som skal til Skui bytter derfra til bussen som kommer fra Sundvollen-Utstranda til Skui.

LES OGSÅ:

Kommentarer til denne saken