Gå til sidens hovedinnhold

Roger Ryberg og Olav Skinnes: Framtidsrettet kollektivtransport

Roger Ryberg og Olav Skinnes

Henholdsvis fylkesordfører og felles gruppeleder for samarbeidspartiene

Artikkelen er over 4 år gammel

– Ingenting ville glede oss mer enn om Frp begynte å ta klimautfordringene på alvor, og ville være med på laget og arbeide for gode framtidsretta løsninger, skriver fylkesordføreren og gruppelederen i dette leserinnlegget.

Leserinnlegg Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Svar til Lavrans Kierulf, gruppeleder Frp.

Fylkesvalgresultatet i 2015 ga et flertall for Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Venstre, SV og Mdg. Velgerne i Buskerud stemte på partiene som ønsket å satse på kollektivtransport. Samarbeidspartiene har i sin politiske plattform økt fokus på kollektivtrafikksatsing og bygging av gang- og sykkelveier.

Med flere titusener nye innbyggere i fylket de neste 20 årene så må vi løse fremtidens samferdselsutfordringer på andre måter enn tidligere. Vi må basere oss på på økt kollektivtransport og bygging av gang- og sykkelveier.

Økte rammer

Etter at vi tok over styringen av fylkeskommunen så økte vi rammen til kollektivtransport med 6 millioner kroner og budsjettet til trafikksikkerhetsutvalget med 2 millioner kr i budsjettet for 2016.

Budsjettet for 2017 har vært veldig krevende, hovedsakelig på grunn av sviktende utbytte fra Vardar på 100 millioner kr og fordi rammene som Regjeringen la til grunn og som ble vedtatt av Stortinget var dårligere enn det innbyggerne i Buskerud fortjener.

Til tross for en meget krevende situasjon i høst så styrket vi rammen til kollektivtrafikk med 1,3 millioner kr i år og legger opp til å styrke den ytterligere med 3,7 millioner kr neste år. Vi har med dette vist at selv med meget krevende situasjon så er samferdsel og kollektivsatsing et av hovedprioriteringene til Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Venstre, SV og Mdg i Buskerud.

Les også

Lavrans Kierulf: Ap nedprioriterer kollektivtransport

 

Ikke svekket

Det blir derfor helt feil når Lavrans Kierulf i FrP påstår at kollektivtransporten er svekket. Aldri før har det vært bevilget mer penger og satset så mye på samferdsel og kollektivtransport i Buskerud i regi av Buskerud fylkeskommune.

Det er ikke uvanlig å starte det nye året med nyttårsforsett. Dersom Lavrans Kierulf nå ønsker å bruke det nye året til å snakke om og finne gode løsninger på kollektivtransport, så ønsker vi han velkommen. Ingenting ville glede oss mer enn om Frp begynte å ta klimautfordringene på alvor, og ville være med på laget og arbeide for gode framtidsretta løsninger. Vi er åpne for forslag og vil være imøtekommende for det Kierulf måtte komme med. Vi imøteser Frp som et nytenkende miljøparti.

Kommentarer til denne saken